Annons
Annons


Vera – en av de yngsta i Allsång på Skansen!


I kväll sjunger Vera Nord sin sommarsingel "Loppis" i Allsång på Skansen. Vera är årets yngsta deltagare en av de allra yngsta genom tiderna.

I kväll sjunger Vera Nord sin sommarsingel ”Loppis” i Allsång på Skansen. Vera är årets yngsta deltagare en av de allra yngsta genom tiderna. Programledare är som vanligt Petra Marklund.

I våras släppte Vera Nord sin första singel, den självbiografiska ”Dyslexi är bajs”. I kväll gör hon debut som en av de yngsta deltagarna genom tiderna i Allsång på Skansen. Medverkar gör också: Titiyo, Darin och Electric Banana band.

Annons

Vera, nyss fyllda 12 år, har sjungit sen innan hon kunde prata. Sommaren när hon fyllde 8 skrev hon låtar på skoj med sin pappa. Den första låten var en blues som började: ”Mitt bästa sommarlov, är att bada i grannens pool…”

Gilla Allas.se på Facebook

En rolig grej
Det var en rolig grej, men det sådde ett frö att skriva låtar på riktigt. Vintern 2013 började de skriva på en hel platta. En skiva som bara handlar om Vera och Veras liv. Vera sjunger ur ett jag-perspektiv och texterna är helt och hållet baserade på hennes egna tankar, funderingar och känslor.

Succé på Youtube
Eftersom Vera har svår dyslexi sitter oftast hennes pappa, barnboksförfattaren Peter Barlach, vid pennan. Vera hatar sin dyslexi och sa ofta att ”Dyslexi är bajs”. Det blev första låten till plattan och den släpptes som singel 4 april i år. Samma morgon satt hon i TV4 Nyhetsmorgon och gjorde sin första direktsända TV-intervju. Vera blev en viral succé och redan efter en vecka hade låten setts av 10.000 på youtube.

Nationalsång för dyslexiker
Dyslektiker, både unga och gamla, kallar den sin ”nationalsång” och hyllar Vera för att hon på ett så enkelt och självklart sätt illustrerar hur det är att vara dyslektiker.

Det roligaste Vera vet i hela livet är att sjunga:
– Det spelar ingen roll om det är på ålderdomshem, i kyrkan eller på festival. Det är lika roligt och pirrigt var man än sjunger.

Allsång på Skansen: tisdag 22 juli, kl 20.00 i SVT1

Här nedan kan du se Veras video ”Dyslexi är bajs”:

httpv://www.youtube.com/watch?v=K6zUM603ojQ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…