Annons
Annons


Vi är vidare i Dansbandsduellen!


 
 

 

Konditorns och Janders vidare till semi-final i Dansbandsduellen 2012.

Janders från Umeå och Konditorns från Stockholm drog de längsta stråna i mars månads deltävling av Dansbandsduellen. Men det satt hårt åt.

 

Juryn, sångerskan Sandra Marielle Hansson, Daniel Bengtzzon (Dansbandskanalen.se) och Mikael Frohm (Allas), hade en tuff uppgift med att utse vinnarna. Av de elva banden återstod efter lite överläggningar fyra band som alla slogs om de båda platserna till semifinalen. Endast detaljer avgjorde till Janders och Konditorns fördel.

Annons

Gammal orkester
Janders är en av Norrlands äldsta orkestrar. Bandet startades redan 1965 i byn Karlsbäck i Västerbotten, men utgår idag ifrån Umeå. Man spelar mest i Norrland, men gör då och då avstickare både till Norge och Finland. Även Viking Line och Birka Paradise har fått besök av de fyra musikerna som är Mattias Rehnberg (sång och keyboard), Peder Halläng (trummor och sång), Christer Jonsson (gitarr och sång) samt Daniel Hörnell (klaviatur, dragspel, gitarr och sång).

Bidragen till Dansbandsduellen är Jerry Lee Lewis-klassikern ”Bonnie Bee” och ”Jukebox”. Det svänger bra om bandet och de använder sig av bra arrangemang.

– Janders är ett jätteduktigt band. Jag gillar deras stämsång skarpt, säger Sandra Marielle.

Egna översättningar
Detsamma kan sägas om deltävlingens andra vinnare, stockholmarna i Konditorns.

– Här hörs det att det är väldigt rutinerade musiker. Det svänger bra och de har gjort ett bra låtval, tycker Daniel Bengtzzon.

Konditorns bildades 2006 och gör i huvudsak covers och egna översättningar av hits från 70-, 80- och 90-talen. Något man gör med den äran, enligt Mikael Frohm:

– Absolut! Låtvalen tyder ju på god smak och de gör dem på ett smart sätt.

Konditorns består av Thomas Lindberg (leadsång och bas), Carl ”Ludde” Widegren (gitarr och kör) och Gustave Lund (trummor och kör). Låtarna som tog dem till semifinalen i juni är Michael Narada Waldens ”Ge mej, Ge mej, Ge mej” (Gimme, Gimme, Gimme) och Chicagos ”Om du skulle gå” (If You Leave Me Now).

Vill ni lyssna på juryns snack och motiveringar till varför just Janders och Konditorns gick vidare kan ni höra det på www.dansbandskanalen.se, idag, söndag, kl 18.00 och i morgon, måndag, samma tid.

Fortsätt skicka in – och rösta!
Konditorns och Janders är två starka vinnare. Men de innebär inte att det är kört för övriga band. Fortfarande finns det chans att komma med i semifinalen som ett av lyssnarnas tre favoritband. Samtidigt kan de band som redan deltagit låta sina bidrag ligga kvar och fortsätta tävla, eller skicka in nya låtar. Juryn bedömer i så fall det senaste bidraget (lyssnarrösterna räknas däremot ihop).

Vinnarna
Här kan ni lyssna på vinnarna och samtidigt lyssna och rösta på ert favoritband i april.

Anmäla er?
Här kan ni läsa reglerna och anmäla ert band till Dansbandsduellen. Tävlingen är öppen till och med 31 maj.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…