Annons
Annons


Vi testar Årets julklapp: aktivitetsarmbandet


aktivitetsarmband

Hur bra är egentligen årets julklapp? Funkar aktivitetsarmbandet som det ska. Och vad får man egentligen hjälp med?

Agata Garpenlind Cronqvist, Agatas Gata, har testat aktivitetsarmbandet Fitbit Charge:

Annons

Jag började lite kritiskt, tänkte, jahepp, ännu en gadget som det hävdas att jag verkligen behöver. Men har blivit glatt överraskad av detta lilla armband sedan jag satte på mig det.

Det väcker mig, med ett burr på handleden, utan att väcka alla andra i huset. Ger mig lite förberedelsetid före Den Stora Barnanstormningen.

Den berättar hur mycket jag sover, och eftersom sömn är basic för välmåendet, är det bra att tack vare armbandet få veta att jag sover alldeles för lite om nätterna. Jag får sällan mina behövliga åtta timmar. Ska verkligen bättra mig där.

aktivitetsarmband_Fitbit-ChargeArmbandet är min PT, personliga tränare. Räknar mina dagliga steg, avstånden jag förflyttar mig, eventuella trappor jag klättar upp för, min fysiska aktivitet, räknar kalorier, om man vill. Gör en budget på kalorier in och kalorier ut. Och det är bra att få det svart på vitt, liksom. För vissa dagar, med ett ganska så stillasittande arbete, det blir alldeles för få steg. 10 000 steg är målet. Och kanske en kaka till kaffet för mycket. Jag vill ju vinna över PT:n.

Sen är det rätt coolt att följa sina kurvor via den överraskande enkla och väldigt pedagogiska appen. Tänkte först, nu ska jag in där och klydda. Men det funkade direkt!

När min mobil ringer och jag sitter i möte, ser jag vem som ringer på aktivitetsarmbandet.

Dessutom gillar jag looken på Fitbit Charge, ser snygg och sportig ut på handleden.

Ett minus, lite svår att knäppa på.

Funkar både för iPhone och Android och är vattenavstötande. Funkar dock inte att duscha med.

Kostar cirka 1300 på www.coolstuff.se

Vår bloggare Maria har också testat ett aktivitetsarmband – läs vad hon tyckte HÄR »

 

LÄS OCKSÅ


(11)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…