Annons
Annons


Vi tippar hur det går i kvällens Melodifestival!

Är Molly Sandén den stora favoriten ikväll? Hur står sig schlagerveteranerna Linda Bengtzing och Martin Stenmarck mot 16-årige Frans och färgglada Dolly Style? Vår mello-reporter tippar kvällens deltävling!


Linda Bengtzing kort hår

Av Festival-Johanna Svan
Foto: Stefan Johansson

1. Runaways – Eclipse

eclipse

Andrahandsfavoriter sist jag kollade. Enda hårdrocksbandet i årets mello. Elden sätter typ igång innan låten. Dödskallar. Gitarrsolo. Och pang. Gillade man rock på nittiotalet ÄLSKAR man detta. Alla andra kommer inte att rösta. Men den här genren har sina fans.
Tips: Andra chansen.

2. Rollercoaster – Dolly Style

dolly-style

Annons

Endast en av medlemmarna från 2015 mello återstår. Och det här är inte alls lika kul som förra årets ”Hello hi”. Frågan är hur mycket röster den färgglada trion får? Jag tror inte ens att det hjälper att Thomas G:son ligger bakom låten.
Tips: Utslagen

3. Du tar mig tillbaks – Martin Stenmarck

martin-stenmarck

Martins bror har skrivit den här klassiska balladen och enligt Martin tog de två tillsammans en resa ”down memory line” när låten skrevs. Och ja. Tillbaks får vi åka. Till den klassiska schlagerballaden. Det här är så långt från nytänkande man kan komma. Men det är bra ändå liksom. I alla fall för min generation. Men är det vi som röstar mest?
Tips: Utslagen.

4. Killer Girl – Linda Bengtzing

linda-bengtzing

Bengtzing ställer upp för sjätte (!) gången. Och det låter same, same but different liksom. Linda känns tyvärr lite som en blek kopia av sig själv. Nej. Men refrängen är väldans klämkäck. Inget att säga om det.
Tips: Utslagen.

Läs ett reportage om Linda här

5. If I Were Sorry – Frans

frans-melodifestivalen

Om vi fick ta en tur tillbaka i tiden med Martin och Linda så är detta mer en resa in i framtiden. Som 6-åring gjorde Frans landsplågan och Zlatan-hyllningen ””Who’s da Man” (Ingen kickar fotboll som han) 2006. Nu är han tillbaka. 10 år äldre och med en låt och en look som kommer att få hjärtappen att explodera i kväll, trots att rösten svajar lite ibland.
Tips: Till final.

Läs en intervju med Frans här

6. Håll om mig hårt – Panetoz

panetoz

Fartfyllt, glatt och medryckande. Jösses vilken energi! Om glädjen går genom rutan kan det här bli riktigt bra.
Tips: Andra chansen

7. Youniverse – Molly Sandén

youniverse-molly-sanden

Tredje gången gillt? Molly Sandén och låten hon skrivit tillsammans med bland annat pojkvännen Danny Saucedo är sjukt favorittippad i kväll. Och när det gäller rösten finns absolut inget att klaga på, Molly är en magiskt duktig sångerska. Jag är däremot mer tveksam till låten. Och låter det inte lite som Euphoria? Och ser ut lite som Mariettes nummer från 2015? Det här kan skrälla. Fast på andra hållet liksom. Ändå:
Tips: Till final.

Läs en intervju med Molly här

LÄS OCKSÅ


(13)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…