Annons
Annons


Vi tippar resultatet i Eurovision-finalen!

Vår Eurovision-reporter skippar förhandssnack, odds och favoriter och tippar från hjärtat denna gången. Håller du (och Europa) med henne?


eurovision-drag

Så här ser det ut på scenen innan kvällens spännande tävling drar igång! Foto: Stefan Johansson

Av: Festival-Johanna Svan
Foto: Stefan Johansson

1:a
Frankrike, “J’ai Cherché”, Amir

frankrike-eurovision

Foto: Stefan Johansson

Här tippar jag med hjärtat och skippar alla odds och experter. Riktigt bra och jag tycker faktiskt att den här ska vinna. Motivering? Ryssland är största konkurrenten och spås en jordskredsseger men jag tycker både att Frankrikes låt är bättre än Rysslands och att Frankrikes sångare har mer utstrålning.
Rysslands effekter är extremt fräcka men för det första känns det sååå Måns Zelmerlöw 2015 och dessutom tar det bort fokus från låten. Jag hoppas helt enkelt vi ses i Paris nästa år!

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

2:a
Ryssland: Sergey Lazarev – ”You Are The Only One”

Foto: Stefan Johansson

Foto: Stefan Johansson

Vi kan ju ändå inte komma ifrån att detta är en riktigt bra popdänga. Bra sångare. Riktigt coola effekter. Skulle kunna spelas på vilken radiostation som helst, när som helst. Och är som sagt sjukt favorittippad. Men jag gillar ändå Frankrike mer.

3:a
Australien: Dami Im – ”Sound of Silence”

Foto: Stefan Johansson

Foto: Stefan Johansson

Ytterligare en favorittippad låt. Med all rätt. Det här är riktigt bra och Australien, som är med i Eurovision för andra gången, kommer att hamna högt upp i listan i dag.

4:a
Italien: Francesca Michielin – ”No Degree of Separation”

Foto: Stefan Johansson

Foto: Stefan Johansson

Nu går jag lite mot oddsen igen. Jag vet inte om det beror på att det här låter som alla låtar när jag växte upp med Eurovision på 80- och 90-talet och frambringar nostalgiska minnen. Men jag tycker om den här låten och har redan den på min Spotify-lista. Heja Italien!

5:a
Sverige: Frans – ”If I Were Sorry”

Foto: Stefan Johansson

Foto: Stefan Johansson

Ja, men visst. Om jag nu verkligen skulle tippa med hjärtat så skulle Frans hamnat längre upp. Kanske högst upp. För det är klart att jag innerst inne vill att Frans ska vinna! Men konkurrensen är stenhård så det får bli en riktigt bra femteplats för Sverige denna gången. Och det är vi väl nöjda med?

6:a
Israel: Hovi Star – ”Made of Stars”

Foto: Stefan Johansson

Foto: Stefan Johansson

Jag har gillat denna ända sedan jag såg Hovi framföra den den på Euroclub i måndags när jag just hade kommit till Eurovision. En mäktig ballad, bra röst och cool image. Halkar längre och längre ner enligt oddsen. Men nu är det ju inte oddsen jag går efter idag så den får hamna 6:a helt enkelt.

7:a
Ukraina: Jamala – ”1944”

Foto: Stefan Johansson

Foto: Stefan Johansson

Jag har haft lite svårt för detta bidraget från början och kan faktiskt inte förstå varför det tippas att hamna topp 3. Det är en vacker ballad och det sticker absolut ut genom mängden, men jag tycker inte att det sätter sig riktigt. Inte hos mig i alla fall. Men resten av Europa ska ju säga sitt också. Klar topp 10 i alla fall.

8:a
Malta: Ira Losco – ”Walk On Water”

Foto: Stefan Johansson

Foto: Stefan Johansson

Bakom låten ligger bland andra svenskarna Tim Larsson, Tobias Lundgren, Lisa Desmond och sångerskan Molly Pettersson Hammar. Det är en bra låt och internationellt gångbart men låter lite för mycket som allt annat på radio nuförtiden. Men jag gillar det.

9:a
Belgien: Laura Tesoro ”What’s the Pressure”

Foto: Stefan Johansson

Foto: Stefan Johansson

Det här gillar jag eftersom det är glatt, upptempo och sticker ut från alla ballader och mainstream popdängor. Man blir glad liksom. Och det är ju alltid trevligt. Det är ingen vinnare men jag vill absolut ha den topp 10.

10:a
Armenien: Iveta Mukuchyan – ”LoveWave”

Foto: Stefan Johansson

Foto: Stefan Johansson

Svårdefinierad genre. Iveta har en bra röst och det är Eurovision-dramatiskt och så. Tippad högre än så här men jag är inte övertygad.

Bubblare:
Azerbajdzjan
Storbrittannien
Nederländerna

LÄS OCKSÅ


(28)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…