Annons
Annons


Vi vill helst äta italienskt på resan


Pasta i Italien, souvlaki i Grekland och paella i Spanien. Det är maten som svenskarna föredrar på resan. Och maten har en betydande roll på resan, nio av tio svenskar tycker att maten är ganska eller mycket viktigt när de ska välja resmål.

Annons

God mat är viktigt och något som svenskarna prioriterar högt när de reser. Det visar en reseundersökning som Ticket genomfört. Hela 87 procent av svenskarna tycker att maten är ganska eller mycket viktigt när de ska bestämma resmål och mer än varannan svarar att maten skulle kunna få dem att återvända till ett resmål de redan besökt.

– Maten på resmålet har stor betydelse för svenskarna. Det märker vi både i undersökningen och i våra butiker. Svenskarna frågar mycket om maten och står det och väger mellan två resmål väljer man ofta det som har godast mat, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket privatresor.

Italien ligger etta på topplistan över de länder som har godast mat. Landet är en storfavorit bland både män och kvinnor i alla ålderskategorier vilket gör det italienska köket till en klar vinnare.

Mat-toppen: Länderna som har godast mat enligt svenskarna

1. Italien 42 %

2. Grekland 32 %

3. Spanien 25 %

4. Thailand 24 %

5. Frankrike 22 %

6. Indien 10 %

7. USA 9 %

8. Turkiet 9 %

9. Kina 8 %

10. Japan 7 %

Undersökningen är genomförd av Novus med ett riksrepresentativt urval på 1002 personer mellan den 9 februari och 15 februari 2012.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…