Annons
Annons


Vi vill imponera med inredning


Var tionde svensk köper inredning för att imponera på vänner och bekanta

1 av 10 svenskar har någon gång köpt inredning för att imponera på sina vänner och bekanta eller via sociala medier. Det visar den nya undersökningen DesignPanelen, genomförd av DesignOnline.

Annons

Var tionde svensk tycker att bästa vännens inredningssmak är dålig och hälften säger att den är OK men att förbättringar kan göras. Endast var tredje bästa vän uppger att deras vän har god inredningssmak.

Gilla Allas.se på Facebook

Vidare visar undersökningen att hela 40 procent av svenskarna hämtar inspiration till sin inredning via inrednings- och designtidningar. Nästan var fjärde, 23,9 procent, uppger att de får inspiration genom att besöka inredningsbutiker, 9,3 procent via att läsa bloggar och forum. TV-programmen inspirerar endast 3,6 procent av svenskarna.

Arne Jacobsen, Alvar Aalto och Ernst Kirscsteiger

Den enskilt kända inredare som mest påverkat inredningsstilen hos svenska konsumenter uppges vara möbeldesignern Arne Jacobsen, som valdes av hela 33,9 procent av konsumenterna. Därefter följer möbeldesignern Alvar Aalto på 15,7 procent samt TV-profilen Ernst Kirschsteiger på 12,4 procent.

DesignPanelen är en återkommande webbaserad undersökning som genomförs av DesignOnline varje kvartal. Syftet med undersökningen är att ta reda på vad svenska konsumenter tycker i olika designrelaterade frågor men undersökning ämnar även ta temperaturen och se trender inom e-handeln. Denna senaste undersökning genomfördes under två veckor i slutet av november 2014 där totalt 627 respondenter medverkade.

 

 


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…