Annons


Vi vill skryta och inspirera via sociala medier på semestern


Mer än 6 av 10 resenärer gör uppdateringar i sociala medier dagligen.  Populärast är det att dela med sig av utflyktsbilder, men många passar även på att dela med sig av semesterplanerna innan de reser iväg, för att inspirera andra. Andra passar på att skryta lite om sin bokade semesterresa.

Annons

Det visar Vings Resepanel där 7 667 personer svarat på frågor om användning av sociala medier när de semestrar.

Gilla Allas.se på Facebook

– Att publicera bilder har ju blivit ännu mer populärt i och med lanseringen av Instagram. Det finns mycket att se och göra på våra resmål, så det är väldigt roligt att Vings kunder väljer att dela med sig av sin resa. En bild säger mer än tusen ord och på så sätt är sociala medier perfekt när man reser, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Mer än hälften av de kunder som delar med sig av sina semesterplaner innan avresa gör det för att inspirera andra till att resa. Andra vill informera sin omgivning om att de kan vara svåra att nå under en period, sedan finns det de som vill skryta lite om sin bokade resa.

Topp 5: Bilder resenärer helst delar med sig av:

1. Utflyktsbilder, 67 procent

2. Badbilder, 41 procent

3. Matbilder, 38 procent

4. Bilder på resesällskapet, 36 procent

5. Andra bilder, 22 procent

Topp 5: Varför resenärerna delar med sig av semesterplanerna

1. Inspirera andra till att resa, 52 procent

2. Berätta att de är utomlands och svåra att nå, 15 procent

3. Skryta om sin resa, 14 procent

4. Annat, 13 procent

5. För att få reda på om någon annan också ska iväg, 7 procent

 

Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Den här panelen har besvarats av 7 667 svenskar som är medlemmar hos Ving. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…