Annons
Annons


Se Victoria i klänningen som inte burits på 35 år!

Hon lever som hon lär.


Kronprinsessan Victoria lever som hon lär. Som en av FN:s ambassadörer för Agenda 2030 arbetar hon för att vi ska nå målen för en hållbar utveckling. Och under det pågående besöket i Japan som har miljöfokus visar hon att engagemanget absolut inte är tomma ord.

Annons

Victoria anlände nämligen till matvarukedjan AEON i klädd en prickig klänning med rosett i halsen som vi har sett förut –  på drottning Silvia.

Klänningen bars av drottning Silvia 1980, alltså för 37 år sedan, och har förvarats i den kungliga klädkammaren sedan dess. Både kronprinsessan och drottningen är starka förespråkare för hållbart mode och de väljer sina kläder med stor omsorg. För bara några veckor sedan var Victoria med under invigningen av utställningen ”Chanel, Balmain, Dior – Marianne Bernadotte: En stilikon” och hon bar även då ett av drottningens plagg. Den gången var det en Chanel-jacka och kronprinsessan talade även om vikten av hållbar design och hållbara materialval.

Drottning Silvia har inte bara sparat sina egna kreationer, hon har också bevarat och lagt undan Victorias, Madeleines och Carl Philips barnkläder som nu bärs av Estelle och hennes kusiner.

Av Liv Sander/Svensk Damtidning
Foto: IBL, Stella Pictures

LÄS OCKSÅ


(765)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…