Annons


Vilka stjärntecken passar bäst ihop?

Jungfru och Vädur eller Oxe och Tvilling? Vilket stjärntecken passar bäst ihop med ditt för att du ska få ett förhållande fyllt med romantik och harmoni?


stjärntecken som passar ihop

Astrologin menar att man med hjälp tiden man föddes kan avgöra vilka personlighetsdrag man får. På så sätt kan man med hjälp av ett partnerhoroskop para ihop personer som har lika personlighetsdrag. Eller finna kombinationer som kompletterar varandra på ett harmoniskt sätt. Men frågan är om personlighetsdrag och stjärntecken verkligen passar ihop sett ur ett vetenskapligt perspektiv? Det är svårt att avgöra men datingsajten eDarling har undersökt saken lite närmre:

Annons

Tvillingen och Skytten
För dessa sociala och äventyrsfulla stjärntecken är en kväll framför tv:n helt otänkbar ur ett astrologiskt perspektiv. De vill ha ett aktivt och fartfullt liv med mycket spänning och många nya erfarenheter. Båda anses vara väldigt sociala, entusiastiska, lättsamma och flexibla. De har inga problem att träffa nya vänner eller skapa nya kontakter. Eftersom dessa stjärntecken har så mycket gemensamt ses det som en bra grund till ett långvarigt förhållande. Ett exempel är det kända paret Angelina Jolie (tvilling) och Brad Pitt (skytt) som träffades 2005.

Jungfrun och Skorpionen
Jungfrun och skorpionen går sällan på fest eller omger sig med människor som har ett högt tempo. Enligt astrologin är de båda inåtvända och reserverade. Jungfrun vill ha en lugn tillvaro runt omkring sig. Enligt astrologin beskrivsjungfrun som en nervös och anpassningsbar person. Psykologiskt sett så passar jungfrun och skorpionen mycket bra ihop då komponenterna i deras karaktärsdrag är bra ämnade för varandra.

Lejonet och vågen
Enligt traditionell astrologi är harmoni och balans det viktigaste för ett förhållande. Partnerna måste jobba för att skapa balans. Ett bra exempel är John Lennon (våg) som behövde harmoni och diplomati för att kunna uträtta sina musikaliska mästerverk. Men eftersom vågen har drag av obeslutsamhet är det bra att lejonet kan komplettera med sina karaktärsdrag. Dessa stjärntecken anses vara en mycket bra kombination eftersom de har många likheter men även skiljer sig på ett bra sätt. Lejonet är väldigt beslutsam, varmhjärtad och generös. Men kan även ha vissa egoistiska drag, vilket reduceras av vågens generösa drag. Det är viktigt att ha den balansen i ett förhållande, då det hjälper till att förstärka partnerns positiva drag och samtidigt förmiska de negativa sidorna.

Stenbocken och Oxen
Inom astrologin är dessa stjärntecken mycket traditionella och en bra kombination. Båda beskrivs som flirtiga, ihärdiga, tålmodiga, hårt arbetande, familjeorienterade, extremt tillförlitliga, ansvarsfulla, ambitiösa och med ett stort samvete. Eftersom de har så många personlighetsdrag som är lika är de näst intill själsfränder. Ett förhållande som består av en stenbock och en 0xe har därför en stor chans att få ett långt och lyckligt förhållande.

Kräftan och Fisken
Enligt klassisk astrologi bör kräftor undvika fiskar på grund av deras till synes uttalade blyghet. En mysig hemmakväll blir alltså ofta att föredra. Dessa stjärntecken sägs vara inåtvända, något reserverade och ha lätt för att bli sårade. Psykologiskt sett så är ett förhållande mellan en fisk och kräfta väldigt harmoniskt på grund av deras liknande karaktärsdrag. De kan vara en bra kombination då deras likheter får dem att ta hänsyn till varandras känslomässiga behov.

Väduren och Vattumannen
Personer med stjärntecknet vattuman tolkas i astrologin som öppna för förslag, nyfikna och ivriga att experimentera. Väduren är mycket utåtriktad, självsäker och äventyrlig. Psykologiskt sett anses vattumannen och väduren utgöra ett oharmoniskt par då båda vill och är bestämda med att förverkliga sina drömmar och mål. Men det finns fortfarande chans för ett långt och lyckligt partnerskap.

Lika barn leka bäst?
Kräfta med kräfta eller vattuman med vattuman? Vetenskapligt sett är samma stjärntecken också lovande konstellationer på grund av deras identiska egenskaper. Det sägs att par med samma stjärnbild ofta fungerar då de har mycket gemensamt, men det kan ju också uppstå problem just därför. Och kanske blir det tråkigt i längden om båda parter hela tiden instämmer istället för att på olika sätt komplettera varandra.

Källa: edarling

Läs också: Astrologen avslöjar hemligheten bakom lyckotal


(108)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…