Annons
Annons


Här är färgerna vi INTE vill ha i våra hem!

Smaken är som baken, brukar det heta, men enligt en forskningsrapport från Australien finns det nu en enig bild om vilka färger som är absolut fulast. Kolla in dem här!


Målarfärg.

Vissa färger på kartan är mindre populära än andra…

Det var den australiensiska regeringen som beställde forskningsrapporten för att avgöra vilken färg de skulle sätta på cigarettpaketen för att minska antalet rökare – men resultatet kan också appliceras på inredning.

Annons

Där äggskalsvitt nästan alltid funkar i hemmet kom forskarna fram till att det finns en färg som är värre än alla andra – och den färgen heter Pantone 448 C, också kallad Opaque Couche. Den ser ut så här:

farg1

Anledningen till att du ska undvika den här grönbruna färgen när du målar om är att den helt enkelt sätter dig i fel sinnesstämning.

– När man väljer vilken färg ens väggar ska ha så vill man ha färger som får en att känna sig glad och positiv. Den här färgen känns lite livlös, den sänker ditt humör, säger Heather Humphrey, grundare av designfirman Alder and Tweed.

Läs också: Så påverkas du av färger!

På frågan vilka andra färger vi bör undvika när vi målar om kom bland annat två färger snabbt på tal – en av dem var 60-talsfavoriten Peach Fuzz:

farg2

Den andra färgen heter Orange Popsicle och även om färgen är intensiv så är den svår att inreda med.

farg3

– Den är helt enkelt för mycket. Målar man sina väggar med orange får man en riktig wow-faktor – men inte på ett bra sätt, säger Heather Humphrey till sajten Realtor.com.

Läs också: Ny hälsotrend: Måla dig gladare och friskare!

Källa: Realtor.com. Artikeln har tidigare publicerats hos våra vänner på Elle Decoration av Joakim Holfve.

LÄS OCKSÅ


(6)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…