Annons
Annons


Så grillar du olika kycklingdelar bäst!

Hur ska de olika kycklingdelarna egentligen användas: filé, innerfilé, lår och bröst? Vad passar till grillen? Vi reder ut begreppen!


kyckling-grill

Det finns många olika färdigstyckade kycklingprodukter och nu under grillningens högsäsong finns det ytterligare en uppsjö marinerade och smaksatta produkter lämpliga för sommarsäsongen.

På kycklingförpackningen ges bra tillagningstipsför respektive produkt. Här kommer några mer generella tips på hur olika delar kan tillagas:

Annons

Filén passar att steka i stekpanna, i ugn eller att grilla.

Innerfilén är små exklusiva kycklingbitar som är utmärkta till grillspett eller att steka i panna och servera till exempelvis en sallad.

Gilla Allas.se på Facebook

Kycklinglårfilén säljs utan skinn och ben. Den är saftig och mör att steka, grilla eller woka. Kan även fyllas med t ex ost och kryddor och sedan stekas i ugn.

Bröst kan först brynas och sedan stekas färdigt i ugn, alternativt marineras och grillas.

Kycklingklubbor passar att steka i panna eller ugn efter bryning eller att grilla.

Lår med skinn och ben tillhör de fetare bitarna på kycklingen och passar bra att steka eller grilla om man vill ha större bitar.

Kycklingben tillhör också kategorin steka/ugnssteka/grilla.

Vingar kan kryddas starkt och grillas eller stekas knapriga i ugnen.

Tillaga kyckling väl tills köttsaften är klar utan röda inslag! Lår, ben och klubba ska ha innertemperatur på 82 grader, bröstfilé och lårfilé 72 grader.

Läs också: Alla våra läckra recept med kyckling!


(10)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…