Annons
Annons


Ny studie: Sverige är bästa landet i världen!

Nu är det bevisat – Sverige är världens bästa land! Det hävdar i alla fall en undersökning som rankat över 160 länder i världen med utgångspunkt i hur väl de bidrar till mänsklighetens utveckling.


Bästa landet i världen.

Heja Sverige – bästa landet i världen! Foto: Rolf_52/Shutterstock.com

Sverige toppar listan som det bästa – eller ”godaste” – landet när det gäller att tjäna folkets intressen och samtidigt undvika skadliga effekter på andra nationer och på miljön.

Sverige har utklassat 162 andra länder i det så kallade ”Good Country Index”, en ligatabellen baserad på 35 olika indikatorer från källor som inkluderar FN och Världsbanken.

Annons

Indexet visar att Sverige, i förhållande till storleken på ekonomin, gör mer ”gott” och mindre skada – eller ”ont” – än något annat land i världen.

Bidrag till mänskligheten

Sverige-basta-landet-i-varldenPå parametrarna välstånd, jämlikhet, hälsa och välbefinnande får Sverige högsta poäng. Även på parametern för kulturellt bidrag ligger vi mycket väl till.

Gilla Allas.se på Facebook

Grundaren av studien, den amerikanske politiske rådgivaren Simon Anholt, beskriver ett ”gott” land så här:

– Ett gott land är en nation som framgångsrikt bidrar till mänskligheten. Naturligtvis måste landet tjäna sitt eget folks intressen, men aldrig på bekostnad av andra populationer eller deras naturresurser. Det är den nya lagen om mänsklig överlevnad.

Grannländer presterar

Också Island får höga poäng för sitt samlade bidrag till planeten och sitt klimatskydd, inklusive låga koldioxidutsläpp och minimal produktion av så kallat farligt gods.

I kategorin vetenskap och teknik presterar Storbritannien toppresultat, tack vare sina vetenskapliga publikationer, patent och vinster av bland annat Nobelpris.

Läs också: 8 saker som USA älskar med Sverige!

Källa: The Independent

LÄS OCKSÅ


(78)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…