Annons
Annons


Vin, sprit, damparfym och godis i topp


En viktig del av resan är att få ta del av den shopping som erbjuds i taxfreesortimentet på flyget och i butikerna på flygplatserna. Drygt 9 av 10 (89 procent) av svenskarna brukar alltid eller nästan alltid köpa med sig något från taxfreesortimentet. Framför allt är det starka drycker som står på inköpslistan. Det visar Vings senaste undersökning Resepanelen där 6 625 personer svarat på frågor om inköp av taxfreevaror.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Många passar på att inhandla presenter till nära och kära, det svarar nära 7 av 10 (67 procent) i Vings undersökning. De vanligaste presentinköpen är vin, sprit och parfym. Även godis är populärt, men det inhandlas även en och annan present till barnen (9 procent).

– Vi vet att beställningar ur taxfreesortimentet ofta är en viktig del av semestern. Då startar semestern som ska infria mångas längtan efter avkoppling, upplevelser och shopping, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Populäraste presentinköpen (tre svarsalternativ möjliga):

1. Vin och sprit (68,4 procent )

2. Damparfym (45,5 procent )

3. Godis (34,2 procent)

4. Skönhetsprodukter (24,2 procent)

5. Herrparfym (23,5 procent)

6. Leksaker till barnen (9 procent)

7. Smycken, klockor mm (7,9 procent)

8. Tobak (7,8 procent)

9. Annat (3,6) procent

Resepanelen är en kanal mellan reseintresserade och semesterarrangören Ving. Det är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gället semester, resor och andra närliggande frågor. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Den här panelen har besvarats av cirka 7 119 personer, som är medlemmar i Vings resepanel, varav 6 625 svarat på frågor om inköp av taxfreevaror. Undersökningen genomfördes under september månad. Urvalet är ett s k bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…