Annons
Annons


Vinbärs- och äppelbullar

Spännande fyllning med vinbär och äpplen. En bullvariant av brytbröd. Grädda smidigt i långpanna.


Penslingstips: Blanda ägget med lite mjölk så räcker det till fler bullar.

Penslingstips: Blanda ägget med lite mjölk så räcker det till fler bullar.

Bullar i långpanna

20 bullar
Tid: ca 1 tim + 50 min

25 g jäst för söta degar
50 g margarin eller smör
2 dl mjölk
1 ägg
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
7–8 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g margarin eller smör
1/2 dl socker
2 tsk kanel
2 små äpplen
2 dl vinbär

Annons

Pensling:
ägg
pärlsocker

ev florsocker till garnering

1. Smula jästen i en bunke. Smält matfett i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.

2. Lös jästen i lite av degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg.

3. Jäs under bakduk i 30 min. Kärna ur och skär äpplena till fyllningen i små bitar (skalet kan vara kvar).

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den lätt. Kavla ut till en rektangulär kaka, 30×35 cm. Bred på matfett och strö på socker och kanel. Strö på äppelbitar och vinbär.

5. Rulla ihop degen till en rulle. Skär rullen i 20 skivor och lägg dem i en bakpappersklädd långpanna, ca 25×35 cm. Jäs under under bakduk i ca 30 min.

6. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 20 min. Täck med aluminiumfolie om kakan riskerar att få för mycket färg. Låt kakan svalna på galler under bakduk. Bryt kakan i bullbitar före servering. Pudra ev med florsocker vid servering.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka mer: Lättbakade bullar

 


(19)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…