Annons
Annons


Vinbärskaka med kardemumma

Läcker smakmix med svata vinbär, kardemumma, kanel och ingefära. Fyll formen till max 2/3 annars pöser den över vid gräddningen.


Ljuvlig smak av svarta vinbär.

Ljuvlig smak av svarta vinbär.

 

Saftig sommarkaka

12 bitar
Tid: ca 1 tim

150 g margarin eller smör
1 dl strösocker
1 1/2 dl honung
3 ägg
1 1/2 tsk kanel
1 1/2 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl mjölk
3 dl vinbär

Annons

1. Rör matfett med socker och honung till en porös smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ner. Blanda kanel, ingefära, kardemumma, bakpulver och vetemjöl i en skål. Tillsätt mjölblandningen och mjölk till smeten.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Bred ut smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 1/2 liter.

3. Strö på vinbären och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 45 min.

4. Låt kakan vila några min och vänd sedan upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Servera gärna med lite vispad grädde eller vaniljsås.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka med röda vinbär: Snabb vinbärskaka


(12)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…