Annons
Annons


Lättbakade vinbärsmuffins

Sommarens härliga vinbär sätter fin smak på muffins. Suveränt lättbakat - klart på en halvtimme. Toppa med hallon och florsocker.


Ljuvligt enkelt.

Ljuvligt enkelt.

Vinbärsmuffins

10–12 st stora
Tid: ca 30 min

100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl kokhett vatten
2–2 1/2 dl vinbär eller valfria bär
2 msk socker

Garnering: 
hallon
florsocker

Annons

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ner. Tillsätt det heta vattnet och rör om.
2. Fördela smeten i formarna, blanda bären med sockret, lägg lite bär i varje form. Grädda i 175° i ca 18–24 min beroende på om man har frysta eller färska bär. Kolla med sticka.
3. Garnera varje muffins med hallon och pudra över lite florsocker.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Baka mer – blåbärsmuffins med färskostfrosting. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ


(59)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…