Annons
Annons


Vinn barndomsskildring i väckelsemiljö


Clipboard01

I veckans nya Allas, har vi ett reportage om Majken Öst-Söderlund om skrivit en bok om sin frikyrkliga uppväxt i Österbotten på 1960-talet.

Majken är frilansjournalist, och skriver bland annat för Allas, och bosatt i Stockholm. Varsamt, med glimten i ögat och med barnets blick för de små detaljerna berättar hon om sin uppväxt. Lågmält och utan bitterhet gör hon samtidigt upp med den speciella väckelsemiljö som präglade mångas barndom vid den här tiden.

Annons
Foto: Per Arvidsson

Foto: Per Arvidsson

Det är 1960-tal i en liten by i Österbotten. Allt är möjligt. Tbc:n är utrotad, kriget är bara historier som männen berättar sinsemellan. Bilarna har blivit var mans egendom och på andra sidan Bottenviken finns framtidslandet med Bob-saft och Gevalia-kaffe.
Men resan till Svärje ställs in, trons bön biter inte på mammas cancertumör och framtidstron hotas av ett evigt brinnande Gehenna.

Vi har fyra ex av boken ”Det enda jag vet” att tävla om, värde cirka 189:-/styck. Vi behöver ditt svar senast på onsdag den 16/4. Vinnarna meddelas via mail. Lycka till!”

Tävlingen är avslutad. Vinnarna presenteras här.

Vill du ha ett meddelande när vi har nya tävlingar på allas.se?
Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev nedan. Du kan alltid välja att avanmäla dig i framtiden.

 

LÄS OCKSÅ


(6)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…