Annons


Vinn bok med kända mammors brev till sina döttrar

"Vad skulle du säga till din dotter om du bara hade två månader kvar att leva?" Den frågan ställdes till en rad kända mödrar - som skrev ner sina personliga tankar. Texterna är samlade i boken "Brev till min dotter". Du kan vinna boken!


 

Elcim Yilmaz var övertygad om att hon skulle dö i cancer. För att ge sin dotter en sann bild av vem hon var började hon skriva ner viktiga tankar och händelser.
Livet segrade och nu finns texter från Elcim och andra mödrar samlade i boken ”Brev till min dotter – kända mödrar skriver personligt till sina döttrar”.

Annons

Elcin Yilmaz. Foto: Gabriel Liljevall

Hur föddes idén att låta andra mödrar skriva brev till sina döttrar och samla dem i en bok?
– Jag hade den tanken tidigt; vad skulle kvinnor som inte är som jag säga? Finns det likheter trots våra olika liv och erfarenheter? Vad är viktigt när det väl gäller?
Det var också med tanke på min dotter – tanken att göra flera andra kvinnors klokskaper och livserfarenheter tillgängliga för henne. Det kändes värdefullt. Jag ville att hon verkligen skulle förstå att det finns så många olika sätt att vara kvinna – människa på. Att inget är mer rätt än det andra – och att det finns liknande stråk i oss alla, berättar Elcim i veckans Allas där du också kan läsa utdrag ur boken, bland annat texter av Mia Skäringer och Märta Tikkanen.

Läs mer om boken här.

Vi har 5 böcker att tävla om, värde cirka 180 kronor styck.

Tävlingen är avslutad. Vinnarna presenteras här.


(9)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…