Annons
Annons


Vinn härlig sommarläsning!


Njut av en bra bok i solstolen eller hängmattan i sommar! Vi lottar ut sex böcker från Stora Romanklubben.

Böckerna är:

Den tionde gåvan av Jane Johnson.
Kvinnorna på Stensvik
av Elsi Rydsjö.
Dödligt villospår av Nora Roberts.
Miss Mary Bennets självständighet av Colleen McCullough.
I grunden utan skuld av Viveca Sten.
Blå gryning av Ann Cleeves.

Annons

Mer att läsa om böckernas handling hittar du längre ner på sidan. Vi lottar ut två exemplar av varje bok, värde cirka 169 kronor/bok. Fyll i formuläret och svara på frågan nedan senast den 28 juni för att vara med och tävla. Glöm inte fylla i vilken bok du helst vill ha om du vinner. Vinnarna meddelas via mejl och presenteras på hemsidan. Lycka till!

Tävlingen är avslutad! Vinnarna är:

Mariann Lindgren, Umeå.
Ingela Sjögren, Marbäck.
Monica Liljefelt, Umeå.
Anders Kempe, Saltsjö-Boo.
Anneli Pettersson, Tranås.
Jenny Morin, Luleå.
Marianne Gräntz, Staffanstorp.
Vivi-anne Werner, Stockholm.
Helena Stridbeck, Tranås.
Sofie Knutas, Visby.
Rosa Ekholm, Sågmyra.
Aira Ek, Tranås.

GRATTIS!

Den tionde gåvan

Som avskedsgåva från en älskare får Julia Lovat en bok som ska förändra hennes liv. Vid första anblicken innehåller den utsökta broderimönster från 1600-talet och har tillhört en Catherine Ann Tregenna från Cornwall. Men i bokens marginaler finns bleknade dagboksanteckningar som avslöjar ett dramatiskt livsöde. Tjänsteflickan ”Cat” blev bortrövad av pirater och såldes efter en brutal resa som slav i Marocko. Uppslukad av upptäckten beger sig Julia till Nordafrika för att utforska Catherines otroliga öde. I Marocko, bland exotiska ruiner och doftande kryddbasarer, ska Julia finna djupt begravda hemligheter. Och precis som Catherine gjort 400 år före henne, förlorar hon sitt hjärta under den heta marockanska solen.

Kvinnorna på Stensvik

Småland vid mitten av 1800-talet. Trakten runt sjön Groten är bördig och de stora gårdarna ligger vackert inbäddade i björkskogen runt sjön. Vackrast belägen är gården Stensvik där familjen Hardeberg lever sitt behagliga liv. Här umgås alla enligt dåtidens etikett, alltid artigt och sirligt som konventionen bjuder. Här undviker man att tala om obehagliga saker och håller alltid masken utåt … Den vackra och vänliga Harriet Hardeberg är perfekt värdinna vid Stensviks många påkostade middagar och baler. Hennes kläder är av senaste snitt och juvelerna gnistrar runt hals och armband. Vid hennes sida står den stilige Georg Hardeberg, framgångsrik make och godsägare, men med en katastrofal hemlighet som snart ska driva familjen in i den bittraste sorg… Julia, Georgs och Harriets förstfödda är vacker som en sommarmorgon och ska snart förlova sig med traktens stiligaste löjtnant. En greveson och en ung dam med mycket pengar i hemgiften, båda vackra och förväntans¬fulla, kan det bli bättre? Julias passionerade blickar på sin fästman får Harriet att dra efter andan. De är verkligen som gjorda för varandra … Men i en familj kan allt hända. Hemligheter som borde stanna inom hemmets väggar läcker ut och ett skott för tinningen besparar George Hardeberg skammen av att ha förlorat allt. Istället blir det Harriet, Julia och tvillingpojkarna som drabbas av ruinen.

Dödligt villospår

De två vännerna Cooper Sullivan och Lil Chance påminns ständigt om den kusliga upptäckten de gjorde som tonåringar. Djupt in i Black Hills bergsområde i South Dakota hittade de ett skändat lik. Fallet förblir olöst. Men Cooper och Lil kan inte släppa tanken på hur kvinnan dog.
De flesta tror att hon blev dödad av en puma. Men kan det vara så att hon blev brutalt mördad? Tolv år senare återkommer Cooper till sina barndomstrakter. Han är nu mordutredare vid New York polisen. Mycket snart får han reda på att Lils vildmarksjour har utsatts för hot och skadegörelse. Han beslutar sig för att stanna och hjälpa henne. Tillsammans börjar de förstå att hoten är mycket allvarligt menade. Kan det vara så att det går en mördare lös? En mördare med stört sinne och onaturlig instinkt som har siktet inställt på Lil?

Miss Mary Bennets självständighet

Romantik i Jane Austens fotspår. Handlingen tar vid tjugo år från där Jane Austen slutade sin berättelse Stolthet och fördom. Äldsta systern Jane lever nu i ett lyckligt äktenskap med många barn, Lizzy och hennes stolte men stilige Mr Darcy åtnjuter ett rikt socialt liv och ett gott anseende. Lydia har ett rykte av helt annat slag och Kitty är den klarast gnistrande juvelen i Londons salonger.
Som enda ogifta dotter har lotten att vårda deras sjuka mamma fallit på den tystlåtna och tillknäppta mellansystern Mary. Inspirerad av signaturen Argus, vars brinnande artiklar får Englands politiker och industrimän att rasa, bestämmer hon sig för att skriva en bok för att uppmärksamma den svåra situationen för landets många fattiga. Föga anar hon att hennes politiska ambitioner ska kasta henne rakt i famnen på den mystiske Argus, och när dennes sanna identitet avslöjas tar hennes liv en dramatisk vändning.

I grunden utan skuld

Vad väcker ett sådant fruktansvärt raseri?

En mörk höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst på Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen deltar i sökandet, som försvåras av stormar och regn. Efter några dygn ger polisen upp. Det antas att flickan har drunknat, att hon tagit livet av sig.
Några månader senare är Sandhamn inbäddat i snö och is. Thomas barndomsvän Nora Linde har av en slump fått reda på att hennes man varit otrogen. Förtvivlad åker hon ut till ön med sina söner för att få tänka i lugn och ro. När barnen en dag leker ute i skogen gör de ett makabert fynd.
Det är den förvunna flickan som har bragts om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Varför har hon blivit utsatt för sådant raseri?

Blå gryning

Havet stormar bland klipporna på Fair Isle, den minsta av Shetlandsöarna. Polisen Jimmy Perez har precis återvänt hem för att presentera sin fästmö Fran för föräldrarna.
På ön finns också en fågelstation med en kvinnlig föreståndare, hennes familj, en kokerska och ett antal besökande ornitologer. Efter en förlovningsfest för Perez och Fran hittas föreståndaren brutalt knivmördad, med håret fullt av fjädrar. Vid första anblicken verkar ett klassiskt triangeldrama ligga bakom mordet, men det visar sig att fler på ön bär på hemligheter.
När ett till brott inträffar vet Jimmy att han måste arbeta snabbt. De tilltagande höststormarna isolerar öborna från omvärlden och en av dem är en mördare som kan slå till när som helst.


(11)
(0)


Annons

  • Ann Wikberg

    Har inte läst något av den författarinnan så Kvinnorna på stensvik verkar för mig vara en perfekt semesterläsning.

  • Hellen

    Skulle nog bott i Tranås för att ha chans att vinna.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…