Annons
Annons


Vinn hjälpmedel mot snarkning!

Att snarka kan vara farligare än man trott, visar ny svensk forskning. Även om du inte är drabbad av sömnapné kan de återkommande vibrationerna orsaka allvarliga nerv- och muskelskador i svalget, avslöjas i ett reportage av Agata Garpenlind Cronqvist i veckans Allas. Men det finns olika metoder för att minska snarkningen.


vinn-reduznore

Näsvidgare, snarkskenor, sprejer, plåster, kuddar, madrasser, snarkband som är tänkta att hålla ihop ansiktet. Vad ska man välja om man vill sluta snarka?
Det är dels en prisfråga: en snarkskena utprovad hos tandläkaren kostar cirka 10 000 kronor, medan en snarkskena som man köper själv kan kosta 400 kronor. Och dels handlar det om hur vi är skapta. Det som fungerar på den ena, fungerar inte nödvändigtvis på den andra.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook
Överläkare Eva Ellegård

Överläkare Eva Ellegård

– Den ena näsan, eller svalget, är inte den andra lik. Man får nog prova sig fram tills man är nöjd. Det finns många olika produkter, vissa bättre, vissa sämre, vissa som jag inte tror på alls, säger överläkare Eva Ellegård.
Även om det finns dåliga snarkprodukter på marknaden, menar hon att det är bra att det finns att köpa på egen hand, och att de inte kostar en förmögenhet. För när en sömnutredning hos doktorn väl är gjord får de som enligt analysen lider av medicinsk snarkning och sömnapné andningshjälpmedlet CPAP eller en tandläkargjord snarkskena gratis. Övriga snarkare får bekosta sina hjälpmedel själva.
– Då kan egenformade snarkskenor, näsvidgare och andra snarkprodukter vara ett alldeles lysande alternativ. Man får helt enkelt prova sig fram.

Tävla om 10 kit från Adactive. Innehåller snarkskenan Reduznore Soft samt 6 stycken MegaVent, näsvidgare. Värde cirka 598:-/kit.

Läs mer om produkterna HÄR.

Tävlingen är avslutad, vinnarna presenteras inom kort HÄR.

Läs också: Övervikt bakom andningsstopp

Läs också: Stödstrumpor mot snarkning


(5)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…