Annons


Vinn klimatroman som vill ge mod att förändra!


Malmö Manhattan 1994 2024

 I veckans Allas, nummer 39, har vi en stor special om att leva miljösmart. Reportern Catarina Rolfsdotter-Jansson har skrivit en roman om klimatfrågan som du kan vinna!

Klimatfrågan är vår stora ödesfråga. Även om vi lyckas bromsa de skenande utsläppen av växthusgaser, så kommer våra livsvillkor att förändras. Journalisten, programledaren och författaren Catarina Rolfsdotter-Jansson saknade skönlitteratur som ger oss en bild av hur livet kan bli när temperaturen ökar. Så hon skrev klimatromanen ”Malmö Manhattan 1994 2024”Catarina Rolfsdotter-Jansson

Annons

Genom att förmedla en bild av hur livet kan te sig 2024 vill jag elda på lusten och modet att skapa ett mera hållbart samhälle. Att det blir annorlunda än nu, det vet vi. Men det kan bli både annorlunda OCH bättre på flera plan, om vi bara slutar sticka huvudet i sanden, säger Catarina.

Romanen rör sig mellan två städer och två tidpunkter med 30 års mellanrum. Den berättar historien om två kvinnors vänskap: Sofia från Malmö fick en syster för livet – Liz – när hon var utbytesstudent på Manhattan 1994. En trasig syster, vars tunga hemlighet Sofia försöker hjälpa Liz att bära.
Deras syskonkärlek överlever avståndet i tid och rum. 2024 är samhället förändrat och Liz och hennes barns liv är i fara. Liz vill fly till Sofia – nu framgångsrik miljödirektör i Malmö. Men Sofia vill inte ha sin sexmissbrukande och pillerknaprande syster i sitt perfekta liv.

Vi har 5 ex av boken att tävla om, värde cirka 140:- styck.

Tävlingen är avslutad. Vinnarna presenteras här inom kort.

Vill du ha ett meddelande när vi har nya tävlingar på allas.se?
Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev nedan. Du kan alltid välja att avanmäla dig i framtiden.


(27)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…