Annons
Annons


Vinn ny bok om att greja + tips: gör eget paddfodral!

Släpp loss skaparlusten i både små och stora fingrar! I boken "Jag grejar alltså finns jag" ger Elin Ek tips på hur man enkelt och billigt kan skapa personliga och användbara saker. Nu kan du tävla om boken!


vinn-jag-grejar

 

Sy en snygg kudde med ett hemligt lönnfack, gör en egen ögonmask för att stänga ute jobbiga småsyskon eller plantera om och sälj en massa blomskott för att finansiera tyget till fotbollsskopåsen du ska sy. Bjud kompisarna på degbuffé, bygg ett dagboksskåp och läs något av en Nobelpristagare medan du väntar på att din nytryckta tröja ska torka.
Det finns många kul idéer i ”Jag grejar alltså finns jag”, som du kan läsa mer om HÄR.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Vi har 5 ex att tävla om, värde cirka 150:- styck.

Tävlingen är avslutad, vinnarna presenteras inom kort HÄR.

Här är också ett tips ur boken om hur man kan göra ett fint fodral till sin surfplatta av en ylletröja som krympt i tvätten!

paddfodral1

Paddfodral

Det finns stunder då en mamma behöver lite extra kärlek från sina barn, du vet bäst när din mamma gör det. Och det finns inget inget inget i hela världen som en morsa tycker mer om än när ett barn har gjort nåt till bara henne. Då kan det här vara en fin grej att göra, hon kommer bli hjärteglad och dessutom får hon tillfälle att skryta om dig för kollegorna varje gång hon ska visa nåt på paddan.

DU BEHÖVER:

En tovad ylletröja
Nål och tråd, jag sydde den här med symaskin men det behöver man inte göra!
Tygband
Sax
Knappnålar

GÖR SÅ HÄR:

bild1

 

 

 

 

1  Lägg paddan på tröjan som på bilden så att sidosömmen hamnar längst ner. Tyget ligger då dubbelt och det är meningen.

bild3

 

 

 

 

2  Klipp ca 1 cm längs med paddans båda kortsidor.

Sen ska du inte klippa i dubbelt tyg längre! Det översta tyget klipper du längs med paddans långsida.

bild2

 

 

 

 

3  Den undre biten klipper du som en pil, den blir fodralets lock och gör att det kommer att se ut som ett kuvert.

bild4a

bild4b

 

 

 

 

4  När du klippt färdigt så nålar du ihop fodralet i sidorna och syr antingen med symaskin eller för hand. Jag lägger även en söm längs med locketpilen, inte för att det behövs egentligen utan mest för att den blir lite mer stabil. Nu är fodralet klart!

bild5

 

 

 

 

5  Jag hittade ett guldband i mitt syskrin – det får bli ett bra knytband! Vik bandet på mitten och sy fast själva viket på insidan av pilen. Nu har du fina band att knyta om fodralet!

Det svarta fodralet gjorde jag med ett rakt lock istället för en pil och istället för ett knytband så sydde jag i två hemmagjorda knappar och klippte upp två knapphål.


(12)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…