Annons
Annons


Vinn ny bok om livet efter skilsmässan

Vad händer med det sociala livet och vännerna efter skilsmässan? Kan ett gift par fortsätta att umgås med ett skilt par? Du kan vinna boken "Avskedsfesten" om hur en separation påverkar umgänget.


vinn_avskedsfesten

I romanen ”Avskedsfesten” berättar författaren Anna Fredriksson om Rebecca och hennes man Jacob som gemensamt tagit beslutet att gå skilda vägar efter 24 år.
Det är helt odramatiskt, passionen har tagit slut och kärleken har ersatts av vänskap. Men när de berättar nyheten för sina bästa vänner är det som om en bomb briserar. Vännerna reagerar oerhört starkt, var och en på sitt sätt.
EFter skilsmässan blir Kontakten med kompisgänget blir allt sämre och Rebecca tvingas inse att som singel är man inte längre välkommen till parmiddagarna.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook
Anna Fredriksson Foto: Frida Funemyr

Anna Fredriksson
Foto: Frida Funemyr

Anna har skrivit boken utifrån egna erfarenheter. Anna och hennes exman genomgick en helt odramatisk skilsmässa där båda parter var överens om att kärleken försvunnit och att de mer var som två släktingar.
Anna förklarar att även om man skiljs som vänner kan en skilsmässa sällan bli positiv.
– Umgängets reaktioner går aldrig att förutse och precis som jag beskrivit i boken var det svårast med våra parvänner. Helt plötsligt försvann vissa från vår umgängeskrets. Det blir liksom en obalans i ett gäng med bara par när ett av paren skiljer sig. Något händer med gruppdynamiken. Vänskap bygger på jämvikt och om några avviker från gruppen genom att ta ett stort livsförändrande steg så funkar det inte längre. Jag tror faktiskt inte ens att det finns ett enda exempel på parvänner som fortsätter att umgås med ett skilt par. Vi människor är flockdjur och det är självklart tragiskt när flocken splittras, säger Anna intervjun i veckans Allas, av Frida Funemyr.

Läs mer om Anna Fredriksson och boken här.

Vi har 5 ex av boken att tävla om, värde cirka 175:- styck.

Tävlingen är avslutad. Vinnarna presenteras här.

 

 


(17)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…