Annons
Annons


Vinn Tilde de Paula Ebys biografi!

I veckans Allas nummer 41 har Frida Funemyr gjort en intervju med Tilde de Paula Eby, som berättar om sitt dramatiska förflutna. Tilde var knappt året när familjen tvingades fly från militärdiktaturens Chile. Nu kan du vinna hennes nya bok!


vinn-tildedepaulaeby

Tildes familj som var den första hela kärnfamiljen som kom till Sverige 1973. Här inleddes en ny sorts resa med att anpassa sig i ett nytt och okänt samhälle.
– Jag kände mig rotlös, och det plågade mig under många år. Det var först när jag som 13-åring kom till min pappa i Brasilien som jag förstod att jag aldrig skulle känna mig helt hemma i ett land. Däremot kände jag mig hemma överallt. Det blev ett slags vändpunkt. I Brasilien lärde jag mig det mesta om livet. Jag känner mig numera 100 procent svensk och samtidigt 100 procent från resten av världen där jag har ursprung. Och jag känner mig trygg, att jag landat med denna insikt.
På frågan om vad hon anser är typiskt svenskt svarar hon så här idag:
– Tidigare tänkte jag att det var Kalles kaviar, knäckebröd och skogspromenader. Men det mest fantastiska med vårt land är att det är ett blandat och välkomnande land. Det är ett snällt och tolerant land som vill alla väl.

Annons

Vi har tre ex av boken ”Tiden läker inga sår” att tävla om, värde cirka 179:- styck.

Läs mer om boken HÄR.

Tävlingen är avslutad, vinnarna presenteras inom kort HÄR.


(12)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…