Annons


Vinn Ulrika Roglands bok om Alexandramannen


Foto: Joi Grinde

I veckans Allas, nummer 11, har vi en intervju med åklagaren Ulrika Rogland, som ser det som sin huvuduppgift att hjälpa barn, unga och utsatta kvinnor. Just nu är hon aktuell med boken ”Jag kände mig speciell – grooming på internet” som hon skrivit tillsammans med Sven Å Christianson.
Boken belyser grooming, att vuxna tar kontakt med barn på nätet med syftet att begå sexuella övergrepp, genom den största sexbrottsutredningen i svensk kriminalhistoria: åtalet mot den så kallade Alexandramannen. Ulrika ledde utredningen och var åklagare i målet. Alexandramannen dömdes till tio års fängelse för brott mot 58 flickor, av dem hade han utnyttjat 40 sexuellt. Resten skickade han foton till.
Idag är mannen på fri fot och tros ta kontakt med nya flickor utomlands.
I boken finns chattkonversationer som aldrig publicerats tidigare och som ger en bild av hur Alexandramannen agerade.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Nu kan du vinna boken. Vi har 5 ex att tävla om, värde cirka 282:-/styck. Vi behöver ditt svar senast på onsdag den 13/3. Vinnarna meddelas via mail. Lycka till!

Tävlingen är avslutad. Vinnarna presenteras här.

 


(3)
(0)Annons

  • konstigt, min ansökan går inte igenom, godkänner inte min mailadress på de 3 nyaste tävlingarna

  • Allas redaktion

    Hej Helene! Vad vi kan se så var du med och tävlade i tre tävlingar i fredags. Biljetter till ”Faro”, underkläder från Pierre Robert och denna boken. Så det verkar fungera 🙂


Annons

Laddar nästa sida…