Annons
Annons


Vinnare i blomstertävlingen!


höstarrangemang med äpplen

Nu är blomstertävlingen avgjord. Av de 20 stycken finalisterna som Allas jury valde ut, har ni läsare nu röstat fram 10 vinnare! Första platsen gick till Marita Bernhardsson från Kållekärr med sin inspirerande bild på äpplen och nypon (se ovan). Hon blir lycklig vinnare till 500 kr i blomstercheckar från Interflora samt en 20 nummers prenumeration på Allas.

Annons

Såhär berättar hon om sitt arrangemang: ”Höstens vackra färger i trädgården gav mig inspiration. Jag plockade äpplen, päron och nypon. Frukterna fäste jag på tunna grillpinnar och tryckte ner i grå oasis. Mossan är köpt i en blomsteraffär och zinkbaljan hade jag sedan tidigare.”

Gilla Allas.se på Facebook
höstbukett

Andra plats, Siw Sydbom.

Andra platsen gick till Siw Sydbom från Bjuv, som delade med sig av sin vackra höstbukett. Hon blir lycklig vinnare till 400 kr i blomstercheckar från Interflora samt en 10 nummers prenumeration på Allas.

Såhär berättar hon om sitt arrangemang:

”Mitt arrangemang innehåller: alunrot, perukbuske, weigela blad, kvistar från rönn och oxelträd samt äpple, lavendel och kärleksört. Tog allt utom kvistarna från vår trädgård. Jag använde en gammal skål på fot som jag tycker är så vacker!”
 

Tredje plats, Ulla Ericsson

Tredje platsen gick till Ulla Ericsson från Falun, med sitt festliga arrangemang med rönnbär. Hon blir lycklig vinnare till 400 kr i blomstercheckar från Interflora.

Såhär berättar hon om sitt arrangemang: ”En bra bordsdekoration till höstfesten eftersom rönnbären sitter så högt upp, så att sikten till bordsgrannan mittemot inte skyms. Jag gjorde såhär: 1. Ta en liten platta av trä med en rund stav fastlimmad på. 2. Knyt fast många rönnbärsklasar längst upp på toppen. Knyt också fast några rönnblad. 3. Linda med presentband runt stjälkarna och bladen längst upp. Tips! Fäst rönnbladen samma dag som festen ska vara så torkar de inte.”

Fjärde platsen gick till Anna Liljeqwist från Sollefteå som hade den finurliga bilden på granen. Hon blir lycklig vinnare till 250 kr i blomstercheckar på Interflora.

Såhär berättar hon om sitt arrangemang: ”Min planterade adventsgran väntar på snö och ljusslinga!”

Femte plats, Marie Nilsson

Femte platsen gick till Marie Nilsson från Agunnaryd. Hennes bidrag bestod av en vacker kruka med rönnbärsdetaljer. Hon blir lycklig vinnare till 250 kr i blomstercheckar på Interflora.

Såhär berättar hon om sitt arrangemang: ”I detta arrangemang har jag använt rönnbärsgrenar med bladen och bären kvar. Kaprifolbladen hänger ner som rankor. Klematisblad instuckna här och där. Allt är nerstucket i krukan. Hur enkelt som helst.”

Sjätte plats, Birgitta Magnusson

Sjätte platsen gick till Birgitta Magnusson från Fliseryd med sitt bidrag i planterade korgar. Hon blir lycklig vinnare till 250 kr i blomstercheckar på Interflora.

Såhär berättar hon om sitt arrangemang: ”Ett enkelt arrangemang med ljung, murgröna, silverfall och höstaster.”

Sjunde plats, Kerstin Hansson

Sjunde platsen gick till Kerstin Hansson från Trelleborg med sitt vackra äpplearrangemang. Hon blir lycklig vinnare till 250 kr i blomstercheckar på Interflora.

Såhär berättar hon om sitt arrangemang: ”Jag målade en clementinlåda med vit färg. Fyllde lådan med jord, la i olika äppelsorter, murgröna och kärleksört. Enkelt men dekorativt utanför dörren.”

Åttonde plats, Familjen Cornelius

På delad åttonde plats kommer Familjen Cornelius från Nättraby med sitt Halloween-inspirerande bidrag. Hon blir lycklig vinnare till 250 kr i blomstercheckar på Interflora.

Såhär berättar de om sitt arrangemang: ”Jag har använt murgröna och ett litet träd som bas. Därefter har jag arrangerat med blandad svart och grå sand, en orange nätboll, kuddar av låtsas gräs/mossa, svarta spindlar och orange bär i porslin samt tre flugsvampar och orangefärgade pinnar och torkade löv.”

Åttonde plats, Yvonne Norström

Den andra delen av åttonde platsen gick till Yvonne Norström från Örebro med sin höstfina krans. Hon blir lycklig vinnare till 250 kr i blomstercheckar på Interflora.

Såhär berättar hon om sitt arrangemang: ”Gjord med halmstomme och zinktråd. Använder det som finns i trädgården, i denna var det: skogsolvon, vit pärlrönn, nypon, hortensia, frukter av benved, lingonris med lingon och rosenspirea.”

 

 
 
 

 

Tionde plats, Marie Malinen

 

Slutligen på tionde plats kommer Marie Malinen från Fagersta med sin udda hjärtformade krans. Hon blir lycklig vinnare till 250 kr i blomstercheckar på Interflora.

Såhär berättar hon om sitt arrangemang: ”Kransstommen hade jag sedan tidigare år. Jag lindade först stommen med ett laget mossa i grönt och grått. Sedan lindade jag kärleksört, renfana, gullris, lingonris, blåbärsris, tuija, små grankvistar och nyponkvistar. Så vackert det kan bli och kostar nästan inget. Alla växter är ju gratis.”

 

STORT GRATTIS TILL ALLA VINNARNA!
och tack för alla fina bidrag som kommit in.


(23)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…