Annons
Annons


Virus gör dig trött


px285025

Känner du dig aldrig utvilad, alltid trött? Då är du kanske en av omkring 45 000 svenskar som uppges lida av sjukdomen kroniskt trötthetssyndrom. Hittills har det varit väldigt svårt att avgöra vad tröttheten beror på, men nu är forskarna kanske något på spåret. Ett virus kan nämligen ligga bakom kroniskt trötthetssyndrom visar en ny studie. Hos två tredjedelar av trötthetspatienter hittade man ett så kallat retrovirus som kallas XMRV medan samma virus endast förekom hos 3,7 procent av personerna i den friska kontrollgruppen.

Annons

(2)
(0)


Annons

  • Linda

    Jag har i mååånga år kämpat med detta…. Och har nyligen fått diagnosen trötthestsyndrom…. Men nån förståelse från försäkringskassan om detta det har jag inte fått…. Avslag och överklagan… Efter 5 mån utan någon ersättning gav jag upp och blev då rekomenderade av FK att gå till arbetsförmedlingen… Dom har redan gjort en utredning där det framkom att jag inte har nån arbetsförmåga….. Men det struntar FK i… Just nu så ligger jag väl i startgroparna att börja arbetsträna…. För min handläggare på arbetsförmedlingen säger de,att då har du ju ytterliggare ett bevis på att det inte går om jag skulle misslyckas med det…. Jag undrar bara hur många saker man ska prova på och misslyckas med innan man blir ”godkänd” att man inte har arbetsförmåga? Det står i artikeln att man ska ”lära sig att leva med” denna sjukdom… Men det är inte lätt….
    Och att man sedan ska ”bevisa” för andra att det går bara inte….
    För enligt FK så är det inte ett medicinskt grundande att få sjukpenning eller Stadigvarande sjukpenning pga trötthetsyndrom…. Utan då är man tydligen frisk och arbetsför…. TACK för att ni tar upp detta,med trötthetssyndrom! Det behövs

  • Mikael Frohm

    Förstår att det är jobbigt att inte bli tagen på allvar. Håller tummarna för att det snart löser sig för dig.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…