Annons
Annons


Vit chokladmousse

Fira lite extra med en härlig dessert toppad med frukt och bör.


vit chokladmousse

4 port
Tid: ca 15 min + minst 30 min i kyl

100 g vit choklad
2 äggulor
2 1/2 dl vispgrädde
30–50 g mörk choklad (gärna av god kvalitet)
ca 100 g bär och frukt efter säsong

Tillbehör:
mynta eller citronmeliss

Annons

1. Smält den vita chokladen försiktigt. Låt svalna något och rör i lätt vispade äggulor. Vispa den inte alltför kalla grädden lätt tills den blir tjock. Tillsätt hälften av grädden och rör om tills allt blandas, vänd ner resterande grädde med stora tag till en fluffig massa.
2. Fyll fyra portionsglas med moussen och låt stelna i kyl, minst 30 min. Smält den mörka chokladen, fyll en sprits och spritsa figurer på bakplåtspapper. Låt stelna.
Här kan du se hur man enkelt gör egna chokladdekorationer
3. Vid servering: Lägg på bär och frukt. Garnera med chokladfigurer och ev mynta el citronmeliss.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell


(28)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…