Annons
Annons


Enkelt och bjudgott – vit kladdkaka med lingon

Kladdkaka med det lilla extra. Den vita chokladen matchas perfekt av syrligheten i lingonen. Lättbakat och smarrigt. Servera gärna med en klick vispad grädde.


Toppa den vita kladdkakan med lingon.

Vit kladdkaka med lingon

10 bitar
Tid: 40 min

150 g margarin eller smör
200 g vit choklad
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
finrivet skal från 1 citron
1 1/2 dl färska eller frysta lingon

Annons

Till servering:
vispad grädde eller vispad crème fraiche

1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt chokladen i bitar efter halva tiden.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Dra kastrullen från värmen och rör ner socker, ägg, vetemjöl och citronskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 20 cm i diam. Strö på lingonen.

3. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 25 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.

4. Servera med vispad grädde eller crème fraiche.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Så slipper du hacka grönsaker – någonsin igen!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om den smarta köksprylen här och få ett fint erbjudande på en egen!

Här hittar du fler superrecept på kladdkakor!

LÄS OCKSÅ


(17)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…