Annons
Annons


Vitaminerna sitter i fruktköttet!


Det är smart att ta tillvara fruktköttet när man pressar juice!

Vi kastar bort den nyttigaste delen när vi pressar juice! Det menar hälsoexperter som nu slår ett slag för det underskattade fruktköttet.

– Köttet kan lätt användas i matlagning och bakning, säger hälsokonsulten Joan Preisler.

Annons

Många pressar sin egen juice av frukt eller grönsaker. De flesta av oss dumpar sedan det mesta av frukternas och grönsakernas kött i papperskorgen. Det är synd eftersom det egentligen är slöseri med hälsosam mat.

Gilla Allas.se på Facebook

Köttet kan antingen komposteras eller användas i matlagningen.

Matavfall
Enligt hälsokonsulten Joan Preisler är det olyckligt att inte fler använder överskottet:
– När man gör sig besväret att pressa sin juice själv, är det både smart och klimatmässigt fördelaktigt att ta tillvara köttet i matlagningen.

Gott om vitaminer i köttet
De flesta vitaminer, mineraler, näringsämnen och fibrer från frukt och grönsaker sitter nämligen i köttet – inte i juicen! Fruktköttet kan till exempel med fördel användas som smaksättare i grytor, färs, bröd eller kakor.

Så, nästa gång du pressar din morgonjuice, ta tillvara fruktköttet och blanda det i exempelvis en köttgryta – både gott och nyttigt!


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…