Annons
Annons


Vuxna tar semester från sociala medier


Två av fem svenskar tar paus från sociala medier på semestern. Även i den mest aktiva åldersgruppen, 18-22 år, väljer en fjärdedel att inte posta när de är lediga. Populäraste kanalen för semesterskryt är Facebook följt av Instagram. Det visar en undersökning gjord av resesöksajten Momondo.

Annons

 

Många vuxna tar semester från sociala medier under ledigheten, närmare bestämt 38 procent av de 1 000 tillfrågade. Nästan lika många, 37 procent, säger att de medvetet någon gång valt att inte använda sociala medier på semestern. 17 procent säger att de skulle vilja ta en paus, medan lika många anger att de inte vill göra det.

– Sociala medier är ett fantastiskt sätt att dela med sig av upplevelser och intryck som resor för med sig. Trots, eller kanske tack vare, att vi svenskar är flitiga användare väljer många att ta semester från dem och kanske är det bra med en digital detox i bland, säger Robin Eriksson, Sverigechef på Momondo.

Semesterskyt på Facebook

En tredjedel av svenskarna säger att de skriver uppdateringar på sociala medier när de är på semester och lika många medger att de laddar upp bilder. Det är nästan lika populärt att lägga upp bilder efter semestern som under den. Något fler kvinnor än män laddar upp bilder.

Mest aktiva av alla i sociala medier på semestern är 18–22-åringar. Den yngre åldersgruppen är också den som är mest aktiv på Instagram och Snapchat.

Gemensamt för alla åldersgrupper är att Facebook är den mest populära kanalen, 62 procent av svenskarna anger att de använder den när de är på semester. Näst mest använt är Instagram. Bara 8 procent använder Twitter.

Vilka sociala medier använder du när du är på semester? (Ange gärna flera svar) Antal procent
Facebook 62
Instagram 32
Vet ej 20
Snapchat 9
Twitter 8
Annat 8
Google+ 7
Tinder 1

 

Har du testat att ta semester från sociala medier? (Ange gärna flera svar) Antal procent
Ja, jag lät medvetet bli att använda sociala medier 37
Nej, men jag skulle absolut kunna tänka mig det 17
Nej 17
Ja, men det var för att jag inte hade någon möjlighet att använda dem 13
Ja, med det var inte medvetet 12
Vet ej 8
Ja, för mitt resesällskap tycker inte om när jag använder sociala medier 3

Läs också: Barn vill inte vara utan mobilen på semestern

Fotnot:
 Undersökningen är utförd av Cint på uppdrag av Momondo under perioden 12-25 januari, 2015. 1 020 svenskar i åldrarna 18-65 år deltog. Endast respondenter som postar uppdateringar på sociala medier under semestern fick ovanstående frågor.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…