Annons
Annons


Wall Street spanar in kolarkojor


Bergslagens vilda djur och kolarkojor fortsätter att charma internationell press. Nyligen publicerade en av världens största dagstidningar The Wall Street Journal ett större reportage. Förra året sände Qatar Television ett längre inslag och senare i höst syns Sveriges primitivaste vandrarhem i holländsk TV.

Annons

Det skriver Naturens bästa på sin hemsida.

Jenny Gross, journalist från The Wall Street Journal, konstaterar att mottagandet inte är det vanliga. Medan många andra hotell och lodger hälsar besökaren välkommen med en svalkande drink, får du som gäst på Kolarbyn Eco-Lodge en yxa i handen. I prislappen ingår även en introduktion om hur man hugger sin egen ved, men däremot ingen el, rinnande vatten eller något trådlöst nätverk. I Bergslagens barrskog är det nämligen värden som tystnad, nattens mörker, vedeldad bastu, morgondopp eller gemenskap runt elden som lockar. Upplevelser som blir allt mer exklusiva och uppskattade i takt med att allt fler av oss lever vår vardag i någon av världens storstäder. Därför fortsätter Kolarbyn Eco-Lodge att attrahera fler besökare liksom en jämn ström av utländska journalister.

Gilla Allas.se på Facebook

– Förra året besökte ett team från Qatar Television oss och gjorde ett inslag, berättar Andreas Ahlsén som driver Kolarbyn och tillägger:

– Och det börjar bli en vana. Nyligen var holländsk TV här för att spela in ett avsnitt om kända holländare som reser utomlands med någon släkting. Det inslaget sänds senare i höst.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…