Annons
Annons


White Guide korar Sveriges bästa Caféer i ny guidebok


White Guide utvecklar nu sina tester att även gälla caféer i Sverige. I maj kommer den nya White Guide Café att presenteras. Hela cafésverige ska då vara kartlagt – med allt från konditorier till espressobarer.

Annons

I den nya guideboken kommer de 150 bästa svenska caféerna att presenteras och poängbedömas enligt en unikt testsystem. I boken ska också finnas listor och texter kring trender och tendenser inom den svenska fikakulturen.

Gilla Allas.se på Facebook

Redaktör är Lena Ilkjaer, tidigare chefredaktör på tidningen RS:

– Det ska bli spännande att få möjlighet utvärdera och presentera alla dessa skickliga konditorer och baristor i samma bok, säger Lena Ilkjaer.

Målsättningen med guiden är enligt Mikael Mölstad på White Guide att höja intresset och statusen för den svenska fikakulturen inte minst bland ungdomar – inklusive de som jobbar i branschen och är leverantörer inom kaffe, bageri och kondisprodukter.

– Av samtliga restaurangkategorier har kaféer vuxit mest under förra året – mer än tio procent. För oss på White Guide känns det viktigt att spegla denna utveckling, förklarar Mikael Mölstad,.

På en cafégala kommer vinnare i fem olika klasser att presenteras tillsammans med de senaste trenderna. De planerade vinnarkategorierna är Årets Café, Årets Bästa Fika, Årets Kaffeupplevelse, Årets Bakverk och Årets Värt en Resa.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…