Annons
Annons


Wolff, Ismail och Kyle lyssnarnas Vinter-favoriter!


När lyssnarna fått önska Vinterpratare bland tidigare Sommarpratare finns Soran Ismail, komiker och debattör, Hanna Hellquist, krönikör och författare och Annika Östberg, föreläsare bland de åtta utvalda. Rikard Wolff inleder på juldagen.

Annons

– Vi har följt lyssnarnas önskelista och gläder oss mycket över dessa tidigare Sommarvärdars medverkan i Vinter i P1. De har alla mycket uppskattade Sommarprogram i bagaget, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar och Vinter i P1.

Vinter: 25 dec – 1 jan, kl 13.00 med repris 22.05. Radions P1

Hela listan över Vintervärdarna 2012:

25 dec Rikard Wolff, skådespelare och sångare
– I mitt Vinterprogram ska jag prata om musik, kärlek och drömmar under 30 år. 1982 flyttade jag till min nuvarande adress på Söder i Stockholm. Före scenskolan, före Änglagård och Pojken på månen. Före kärlekar, före den fasansfulla sjukdomen och långt, långt innan jag blev pappa för sju år sen. Jag sänder hemifrån, från det som har varit min utsiktsplats i livet under 30 år.

26 dec Soran Ismail, komiker och debattör
– Mitt Vinterprogram kommer att handla om mitt intresse, min karriär och mitt verktyg: standup.

27 dec Hanna Hellquist, krönikör och författare
– Mitt Vinterprogram ska handla om den värsta dagen i mitt liv.

28 dec Annika Östberg, föreläsare
Jag tänker prata om den långa vägen hem och använda Beatles Long And Winding Road som tema. Och så klart hur det är att upptäcka världen efter så många år.

29 dec Morgan Alling, skådespelare, regissör och föreläsare
– Jag kommer prata om de där avgörande ögonblicken som förändrar och formar en människa.

30 dec Lars Lerin, konstnär
I mitt Vinterprogram ska jag berätta lite om vänner jag har haft och inte haft, lite om dold ilska och trevlighetsraseri och om mitt förhållande med Michael Jackson. Dessutom blir det ett inbillat bröllop i Indien, ett dopp i Mjösa och en rejäl storstädning.

31 dec Olof Wretling, skådespelare
I mitt Vinterprogram kommer jag prata om kvinnorna i mitt liv…

1 jan Sissela Kyle, skådespelare, regissör och komiker
– Mitt program sänds på nyårsdagen. Jag har alltid fått obehagskänslor av hela nyårsidén, gott slut och gott nytt känns så förfärligt repetitivt. Och samtidigt lite dramatisk vilket är tilltalande. Nyårsfester är gräsliga men man kan ju inte låtsats som ingenting, det vore ännu sorgligare. Eventuellt skall någon del av programmet handla om det.

Om Vinter i P1:
Programmet är som Sommar, fast på vintern. En intressant person får fria händer att under en och en halv timme prata om sådant som ligger honom eller henne varmt om hjärtat och spela sin favoritmusik. För andra året i rad har Sveriges Radio låtit lyssnarna avgöra vilka som ska bli årets Vintervärdar.

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…