Annons
Annons


Yohio till final – men var det rätt?


Yohio gick direkt till Melodifestivalens final

Yohio gick som väntat direkt till Melodifestivalens final.

Ja, det blev Yohio och som tog den ena direktplatsen i finalen. Helt enligt förhandstipsen. Sångfågeln Ellen Benediktsons finalplats var kvällens skräll.

Att Helen Paparizou hamnade i andra chansen följer också de senaste årens behandling av festivalens namnkunniga deltagare. Detsamma gäller den okända outsidern Linus Svenning. De brukar fånga in en del röster, för att sedan vara chanlösa i finalrundorna.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Besviken
Själv är jag lite besviken eftersom min egen favorit (och den enda som egentligen stack ut) hamnade sist. ”Bygdens son” är, Schlegels kastratsång till trots, en bra låt och hade i händerna på ex Lasse Winnerbäck troligen sopat banan med övriga tävlande.

”Songbird” med Ellen Benediktson är ju en snygg ballad och hon gör den väldigt bra. Men var den inte med i Malmö redan ifjol? Men då hette väl sångerskan Anouk och tävlade för Holland?

Tappar intresset
Paparizous ”Survivor” känns lite för beräknande. Det är en hyfsad låt i verserna, men när man kommer till refrängen tapar i alla fall jag intresset. Knappast någon risk att den överlever Andra chansen.

Det lär heller inte Linus Svenning göra. ”Bröder” har en fin text, men melodin håller inte i det långa loppet. Den är mer Kent än Melodifestival.

Här är resulatet från första deltävlingen:

  1. Yohio – To the end
  2. Ellen Benediktdson – Songbird
  3. Linus Svenning – Bröder
  4. Helene Paparizou – Survivor
  5. Elisa Lindström – Casanova
  6. Alvaro Estrella – Bedroom
  7. Mahan Moin – Aleo
  8. Sylvester Schlegel – Bygdens son

Av Mello-Micke

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…