Annons
Annons


Zlatan blir staty!

I kväll på fotbollsgalan fick Zlatan både sin elfte guldboll och en egen staty!


zlatan-blir-staty

Zlatan Ibrahimovic tog hem sin elfte Guldboll på fotbollsgalan. Samtidigt avslöjades det att stjärnan får en staty utanför Friends Arena.

För tionde gången i rad och elfte totalt vann Zlatan Ibrahimovic Aftonbladets Guldbollen. Med motiveringen ”Zlatan Ibrahimovic får guldbollen för fortsatta insatser på högsta nivå. För sina avgörande prestationer i EM-playoffen mot Danmark där han ledde landslaget till EM och för ännu en segrande vår och ligatitel med PSG, före flytten till Manchester United. En karriär utan motstycke belönas nu med en elfte guldboll.” fick han kliva upp på scenen och ta emot priset.

Annons

Får en staty
Dessutom avslöjades att Zlatan Ibrahimovic kommer att få en staty utanför Friends Arena.

– Man brukar få en staty när man går bort men jag känner mig levande, säger Zlatan.

Zlatan utsågs även till Årets forward under galan och hyllades av David Beckham och publiken på plats när han fick kliva upp på scenen igen för att tackas av för sina insatser i landslaget.

Zlatan, som ofta pratar om sin bakgrund och vill få ungdomar att aldrig ge upp, lyfte även fram sin omtalade stadsdel i Malmö:

– Killen från Rosengård får sin egen staty i Sveriges huvudstad, sade han i sitt tal där han även passade på att påminna om hur många guldbollar han har:

– Nu har jag en egen startelva.

Text och foto: Johanna Svan
Tavlan på fotot är målad av Christoffer Malmgren Art

Läs också: Zlatans bästa citat!

zlatan-citat

LÄS OCKSÅ


(159)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…