Annons
Annons


Zlatan-film med chans på Europas Oscar!


TriArt Film kan stolt meddela att dokumentärfilmen Den unge Zlatan av Fredrik och Magnus Gertten har blivit uttagen av European Film Academy att delta i dokumentärfilmssektionen som ett av femton bidrag.

Annons

I sektionen för dokumentärfilm tas i ett första steg femton filmer ut att delta för en vidare omröstning av samtliga medlemmar av European Film Academy. Den unge Zlatan är en av de femton filmer som blivit uttagna.

Fler nyfikna

Filmen Den unge Zlatan nominerad för pris.

Zlatan Ibrahimovic.

Gilla Allas.se på Facebook

-Det känns fantastiskt att Den unge Zlatan får detta fina erkännandet av EFA, det visar vilken filmisk kvalitet den håller. Tidigare har den sportintresserade publiken funnit och uppskattat filmen, nu hoppas vi att detta erkännande kan göra fler nyfikna på filmen, säger Fredrik och Magnus Gertten, regissörer för filmen.

Den unge Zlatan är den första svenska dokumentärfilmen som tagits ut sedan ”Searching for Sugar Man” gick vidare 2013.

Filmgala i december

Nästa steg i EFA’s process är att samtliga 3000 medlemmar av European Film Awards kommer att rösta fram fem av de 15 dokumentärfilmerna som ska gå vidare. Det vinnande bidraget blir slutligen presenterat på den 29 upplagan av European Film Awards den 10 december.

Den unge Zlatan var en stor publikframgång på bio och den finns nu tillgänglig att se på triart.se samt på DVD och Blu Ray.

Europas Oscar

European Film Awards är Europas motsvarighet till amerikanska Oscars Academy Awards. European Film Academy är en non-profit organisation med sitt säte i Berlin och består av dryga 3000 personer som alla på något vis är professionellt verksamma i att lyfta filmkultur inom Europa.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…