Annons
Annons


Zombieattack på Armémuseum!


zombie

Foto: Andrea Gadd.

Under en natt svämmar det gamla stenhuset på Östermalm över av soldatzombies och andra odöda för en natt. Film, föreläsningar, spel, fest och visningar. Temat är överlevnad. Ta reda på hur du rustar dig för en zombieapokalyps!

Annons

I två föreläsningar berättar zombieöverlevnadsexperten Herman Geijer hur du hanterar att de döda vaknar till liv och tar över världen. Hur förbereder du dig? Vilka kunskaper behövs? Hur reagerar människor vid katastrofer?

Gilla Allas.se på Facebook

Kika närmare på ett dåligt sätt att hantera en grupp anfallande zombier i den norska zombieklassikern Död Snö. Ultrasplatter med blod, galenskap och glimten i ögat.

Fördjupa dig i svenskarnas prövningar under andra världskriget. Sex visningar på tema ”Uppleva, uthärda eller överleva?”.

Stockholm Zombie Walk är domare i tävlingen om bästa zombieutklädnad. Kategorier: roligast tolkning, bäst genomförd och läskigast outfit. Vinnaren tillkännages i slutet av kvällen.

Att vara en zombie är annars inget måste för kvällen – det går naturligtvis bra att komma som vanlig människa också. Om suget dock infinner sig på plats, står Skademarkörsgruppen redo med gratis zombiesminkning fram till 22.00.

Lördag 26 april, 18.00–24.00.

Fri entré till allt.

Dj och bar (18 år).

Armémuseum skildrar Sveriges historia från 1500–tal till nutid med betoning på militärhistoria. Dramatiska scenerier i full skala gestaltar viktiga händelser i svensk historia och spännande föremål visas i modern tappning. De permanenta utställningarna speglar människan och hur vi påverkas i krig, de tillfälliga utställningarna belyser dagsaktuella ämnen.

I museets samlingar finns vapen, uniformer samt 5 000 troféer framförallt från 30-åriga kriget. Trofésamlingen är unik och ingår i ett internationellt kulturarv. Till Armémuseum hör ett arkiv och bibliotek. Armémuseum ligger på Riddargatan 13, centralt i Stockholm.

 


(11)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…