Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Ingrid: Jag blev kär i en annan man – när jag redan var gift

12 jan, 2024 
Anonym läsarberättelse
Man och kvinna pussas i sängen.
När Mats kollega kysste mig förändrades livet. Jag kunde aldrig glömma den stunden. Långt senare sågs vi igen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 5 tecken på att din partner är mikro-otrogenBrand logo
Se också: 5 tecken på att din partner är mikro-otrogen

Min man Mats och jag gifte oss och fick två barn. När barnen var lite större blev jag förälskad i en annan man. John var kollega till Mats och vi träffades på en firmafest. Det fanns en attraktion mellan oss, men det dröjde ändå länge innan något hände.

Flera år senare träffades vi på ytterligare en firmafest. Vi var många par på festen, det dracks en del och vi hamnade utomhus för att få lite frisk luft. Där kysste han mig. Det var en kyss som förändrade livet. Efter den gick jag runt med en ständig längtan.

Annons

En dag väntade han på mig utanför mitt jobb. Vi körde ut till hans sommarstuga där vi älskade. Det var nytt, outforskat och spännande. Jag trodde att känslorna skulle svalna om vi bara fick leva ut dem och att vi sedan skulle kunna återgå till våra vanliga liv.

Men så blev det inte. Jag blev djupt, djupt förälskad i John.

Han fick jobb på annan ort och flyttade

När vi hade träffats i ett halvår blev det dags att fatta ett beslut. Det började bli jobbigt med smusslandet. Ingen av oss hade egentligen dåliga äktenskap.

Situationen drevs till sin spets när John blev erbjuden ett jobb på annan ort. Om han tog det skulle det vara över hundra mil mellan oss.

– Om du vill att jag stannar så gör jag det, sa han. Men då måste något förändras…

Jag förstod vad det betydde, och jag blev rädd. Jag kunde bara se alla problem. När John såg hur jag tvekade fattade han beslutet åt oss båda.

Annons

– Då flyttar jag, sa han.

Så blev det bestämt. Jag förstod nog inte riktigt att han skulle försvinna förrän han hade gett sig av. Det var då jag kom ihåg min mormors råd.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

– När du står inför ett val som du vet kan förändra hela ditt liv, säg då inte nej bara för att du är rädd. Då kommer du garanterat att ångra dig, förr eller senare.

Det där hade mormor sagt till mig flera gånger, men jag hade glömt bort det. När jag nu kom ihåg det var det för sent. Jag försökte intala mig att jag hade gjort rätt, men inom mig visste jag att jag hade valt fel.

Ville leva tillsammans – skilde oss med våra respektive

John hörde inte av sig och det gjorde inte jag heller. Åren gick och jag stannade hos Mats. Jag berättade aldrig om John, men i mina tankar lyckades jag aldrig få honom att försvinna.

Annons

Så efter 15 år flyttade John och hans fru tillbaka till staden där jag och Mats bodde. Jag kände mig alldeles omtumlad. Efter någon månad sprang vi på varandra på stan. Vi kramade om varandra hårt och mitt hjärta bultade. Han frågade om vi kunde ses.

Det dröjde inte länge förrän vi hamnade i säng igen.

– Jag har tänkt på dig i femton år, sa han.

Jag kände rädslan igen och visste att det var John jag ville leva med. En tid senare tog vi steget och berättade för våra respektive.

Jag vet inte om Mats och Johns exfru någonsin kommer att förlåta oss, men de har i alla fall gått vidare med sina liv.

Jag älskade Mats och vi hade många fina år tillsammans, men det är John som är min stora kärlek.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons