Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Kjell: Min partner var inte den jag trodde

13 sep, 2023 
Anonym läsarberättelse
Jag hade varit änkling i flera år när han träffade Britt.
Jag blev kär och livet var underbart.
Men mina döttrar varnade mig för henne.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 8 tecken som kan tyda på att din vän är psykopatBrand logo
Se också: 8 tecken som kan tyda på att din vän är psykopat

Min fru Alice och jag var lyckliga i vårt äktenskap och när pensionen närmade sig drömde vi om att köpa en liten lägenhet i Spanien. Vi åkte ofta dit på semester och hade besökt många ställen där.

Men Alice fick bröstcancer och avled två år senare. Vår dröm försvann. Jag isolerade mig fullständigt. Våra döttrar försökte hjälpa mig, men de hade också sorg.

Föll för en yngre kvinna

Åren gick och jag närmade mig 74 år. På en middag hos en bekant blev jag presenterad för Britt. För första gången på många, många år kände jag mig attraherad av en kvinna.

Annons

Vi blev placerade bredvid varandra och jag hade inte haft så trevligt på mycket länge. Britt blev glad när jag frågade om vi kunde träffas och äta middag ute kommande fredag.

Hon såg strålande ut när vi möttes på fredagskvällen. Mot slutet av måltiden hade jag fått veta det mesta om henne. Hon var skild, hade inga barn och var mycket yngre än jag. Bara 52 år.

Mina döttrar gillade inte Britt – varnade mig

Jag uppvaktade Britt med utsökta och originella smycken, som hon något blaserat tog emot. En kväll när vi träffades hemma hos mig var hon spänd, nervös och tankspridd.

I stället för att svara på mina frågor verkade hon vara någon annanstans. De närmaste dagarna svarade hon varken i mobilen eller på sms och jag kände mig förolämpad.

Mina döttrar gillade inte Britt och varnade mig för att hon bara var ute efter mina pengar.

Annons

Efter en vecka hörde hon av sig. Min röst var skarp när jag frågade var hon hade varit. Britt sa att hon hade fått lust att resa lite. Jag kände ett sting av svartsjuka och frågade om inte vi kunde åka söderut tillsammans.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Träffade en manlig bekant till Britt på semestern

Några månader senare när hon kunde vara ledig i två veckor åkte vi till Teneriffa. Vi skulle vara där i 14 dagar. Första veckan var allt som i ett gyllene skimmer, men efter ett tag började jag känna mig lite trött.

– Nu får vi nog vara lite försiktiga ett tag. Gubben tål inte hur mycket som helst, sa jag.

Sista veckan när vi satt i matsalen kom en man fram till vårt bord. Han hade varit granne med Britt och hette Arne. Han bodde på samma hotell som vi och hade rest ensam eftersom han nyligen skilt sig. Han tyckte att det var lustigt att träffa på Britt efter så många år.

Annons

Jag bad honom sitta hos oss och vi pratade länge. Vid tolvtiden började jag bli trött, men Britt ville stanna ett tag till och prata med Arne.

Britt kom inte tillbaka till rummet den natten

Solskenet strilade in bakom de stängda fönsterluckorna och luften stod stilla i rummet när jag vaknade. Britt låg inte bredvid mig. Jag blev arg för att hon hade smitit ut utan att väcka mig, men hon kanske tyckte att det var bäst att jag fick sova ut.

Jag var inte särskilt hungrig, men däremot törstig så jag beslöt mig för att gå ut och dricka något kallt och läskande. På uteserveringen såg jag Britt och Arne längre bort. Han kysste henne på munnen och kramade henne hårt.

Då förstod jag att det var uppgjort att han var där sista veckan. Britt hade nog varit hos honom hela natten. Mina döttrar hade haft rätt när de sa att hon bara ville åt mina pengar.

Annons

Tufft att ha blivit lurad – men kärlek fann mig ändå

Jag försökte slippa scener och bråk när jag gick fram till dem och sa vad jag hade sett. Jag sa att jag aldrig mer ville se henne och att hon kunde hämta sina saker och bo hos Arne de sista dagarna före hemresan. För mig blev de sista dagarna inte trevliga.

Det har nu gått ett år sedan det här hände och fortfarande känns det svårt att ha blivit så lurad. Jag som var så kär och hoppfull om livet igen.

Nu har jag precis blivit morfar för första gången och känner mig åter lite lycklig. Mitt barnbarn ska få all min kärlek.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons