Trending: BudgettipsMatprisernaSpartipsPengar

Prischock på toapapper och hygienartiklar väntar – hygienbolagets varning

13 sep, 2022 
Amanda Olsson
Bild på toalettpapper
Snart kan vi vänta oss ännu en prishöjning – och denna gången på toalettpapper och andra hygienartiklar. Hygienjätten Essity varnar i ett pressmeddelande.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hälsobolaget Essity har precis som många andra drabbats hårt av höga el- och råvarupriser. Magnus Groth, vd och koncernchef för Essity, går ut med informationen i ett pressmeddelande.

Se också: Det här ska du tänka på när du handlar – spara tusentals kronorBrand logo
Se också: Det här ska du tänka på när du handlar – spara tusentals kronor

När höjs priset och hur dyrt blir det?

Från och med juli 2022 infördes en kraftig prisökning på elektricitet och gas i Europa. Detta har i sin tur gjort att hälsobolagets råmaterial har ökat i det tredje kvartalet.

”Kostnadsmotvinden har förvärrats ytterligare. Vi kommer att hantera denna situation med nya omfattande prishöjningar och energipristillägg och fortsätter investera i våra starka erbjudanden under ledande varumärken och leverera de hygien- och hälsolösningar som Essitys kunder och konsumenter behöver varje dag” säger Magnus Groth i pressmeddelandet.

Annons

Frågan vi alla ställer oss är självklart hur stor ökningen är och när det kommer att införas. I pressmeddelandet skrivs det att denna information för tillfället hanteras lokalt.

Källa: Essity

Annons