Prischock på toapapper och hygienartiklar väntar – hygienbolagets varning

Bild på toalettpapper

Foto: TT/Shutterstock

Snart kan vi vänta oss ännu en prishöjning – och denna gången på toalettpapper och andra hygienartiklar. Hygienjätten Essity varnar i ett pressmeddelande.

Hälsobolaget Essity har precis som många andra drabbats hårt av höga el- och råvarupriser. Magnus Groth, vd och koncernchef för Essity, går ut med informationen i ett pressmeddelande.

Se också: Det här ska du tänka på när du handlar – spara tusentals kronor
1:01

Efter reklamen: Se också: Det här ska du tänka på när du handlar – spara tusentals kronor

(1:01)

Slå på ljud

När höjs priset och hur dyrt blir det?

Från och med juli 2022 infördes en kraftig prisökning på elektricitet och gas i Europa. Detta har i sin tur gjort att hälsobolagets råmaterial har ökat i det tredje kvartalet.

”Kostnadsmotvinden har förvärrats ytterligare. Vi kommer att hantera denna situation med nya omfattande prishöjningar och energipristillägg och fortsätter investera i våra starka erbjudanden under ledande varumärken och leverera de hygien- och hälsolösningar som Essitys kunder och konsumenter behöver varje dag” säger Magnus Groth i pressmeddelandet.

Frågan vi alla ställer oss är självklart hur stor ökningen är och när det kommer att införas. I pressmeddelandet skrivs det att denna information för tillfället hanteras lokalt.

Källa: Essity