Artikeln innehåller reklamlänkar

Suzanne Reuter lurad av företag på nätet – köpte kosttillskott

Suzanne Reuter är aktuell i Ica-reklamerna som Ica-Stina efter att tillsammans med Björn Kjellman tagit över efter att Loa Falkman lämnade som Ica-Stig. När hon fick corona förra året fick hon sämre minne.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Suzanne Reuter märkte att hon fick sämre minne efter att ha varit sjuk i covid-19.
Därför bestämde hon sig för att testa ett kosttillskott som skulle hjälpa med minnet – och har nu fastnat i ett abonnemang, något som hon nu vill varna andra för.
– Jag kommer inte att beställa varor på nätet mer. Jag är rädd att göra fel, säger Suzanne Reuter i Plånboken i P1.

Suzanne Reuter, 68, blev sjuk i corona förra våren. Även om hon blev frisk, så märker hon att sjukdomen har lämnat bestående men på hennes minne – sådant hon kunde minnas förut har hon svårt att minnas nu. Det märks bland annat när hon ska planera sin trädgård inför våren.

– Jag måste ha en karta och namn på det jag har satt ner, så att jag inte går och klipper ner helt fel grejer. För jag minns inte var jag har satt det. Förstår du, det är jättetråkigt, säger hon i Plånboken i P1, ett konsumentprogram på Sveriges Radio.

Även närminnet har försämrats efter viruset.

– Ord har jag svårt att hitta, jag hittar inte namnen, någonting har ju hänt mig, konstaterar skådespelaren.

Se också: 6 saker att tänka på när du näthandlar

I januari såg Reuter en annons som var utformad som en artikel, som handlade om minnesforskning. I annonsen stod det att ett kosttillskott från det norska företaget More Leads skulle hjälpa. Reuter förstod att det var en annons det rörde sig om, men bestämde sig för att skicka efter ett provpaket, för att kosttillskottet lät så lovande för en person i hennes situation.

Suzanne Reuter blev lurad av företaget

Skådespelaren menar att hon kollade vad som stod på hemsidan – hon skulle ha 14 dagars returrätt, och inte ha någon bindningstid. Däremot missade hon det finstilta i norska på sajten.

Reuter fick hem pillren men kände efter ett tag att hon inte ville ha hem mer. Det var då hon insåg att företaget hade lurat många andra också.

– ”Detta är ett löpande abonnemang som tidigare nämnt. Dessvärre är det ingen returrätt”, svarade de, berättar Suzanne Reuter i radioprogrammet.

Nu får hon inte längre svar från företaget, och Reuter är osäker på om hon borde gå vidare med ärendet i rätten, eller om hon ska betala räkningen och bara hoppas att prenumerationen nu är avslutad som hon har bett.

Händelsen har gjort att skådespelaren aldrig vill handla online igen.

– Jag kommer inte att beställa varor på nätet mer. Jag är rädd att göra fel, jag är rädd att inte se de här små orden som då var på norska här också.

Digitant: Din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet

Tycker du det är svårt att veta vilka butiker du vågar handla i på nätet? Vet du hur man upptäcker en bluffaktura? Har du koll på e-fakturor, digitala kontoöversikter och hur man swishar med QR-kod?

Det här är den tredje och fristående delen i serien. I boken får du lära dig alltifrån hur du steg-för-steg kommer igång med ditt Mobila BankID, hur du betalar räkningar och skaffar e-faktura, till hur du avgör om en e-handel är värd att lita på eller ej. Du får också lära dig att känna igen bluffakturor och att identifiera olika sorters lurendrejare på nätet.

Läs mer och köp Digitant här. (länk till Adlibris)