Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

3 sätt att smörja ryggen på egen hand

29 apr, 2020 
Allas.se Redaktionen
En kvinna smörjer in sina axlar med solskyddsfaktor.
Foto: TT/Shutterstock
Lär dig tre enkla sätt att smörja ryggen på egen hand. Och nej, du behöver inte ha akrobatiska färdigheter, de här metoderna klarar alla av!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att bränna sig på ryggen är både plågsamt och skadligt och vill det sig riktigt illa kan man dras med frossa i flera dagar efter att skadan är skedd. Även om du är noggrann med att smörja in hela kroppen med solskyddsfaktor kan det vara knepigt att komma åt ryggen, speciellt om du bor eller reser på egen hand.

Vi har nog alla stått och sneglat oss över axeln i spegeln och försökt avgöra om vi verkligen kommit åt varenda liten hudyta. Kanske har du försökt lösa problemet genom att förlänga armarna med en slickepott, stekspade eller annat från köket. Men resultatet blir tyvärr ett ojämnt lager och köksredskap är till för att användas i köket, inte på kroppen.

Men misströsta inte! Även den som inte är född med en gymnasts smidiga rörelsemönster kan lyckas med att smörja in ryggen på egen hand. Här tipsar vi dig om tre enkla och populära tekniker som kan vara värda att testa för att slippa bränna dig på ryggen i sommar. Självklart fungerar det lika bra för solkräm som för after sun eller bodylotion.

Annons

Smörj ryggen själv – 3 enkla sätt som funkar

En kvinna sprayar solskydd på sin hand.
Foto: TT/Shutterstock

1) Använd solkräm i sprayform

De flesta solkrämer har ganska trögflytande konsistens som arbetas in i huden. Men det finns också solkrämer i sprayform som du kan spruta på ryggen och låta solkrämen rinna ner över de svåråtkomliga områdena.

En kvinna smörjer in sitt ansikte.
Foto: TT/Shutterstock

2) Ta hjälp av badrumsväggen

Ett fiffigt knep att ta till är att använda badrumsväggen. Applicera först solkrämen på badrumsväggen luta dig sedan mot den för att föra över krämen till ryggen. Detta fungerar förstås bäst, och är fräschast, om du har ett kaklat badrum.

Annons

3) Investera i en ryggsmörjare

Ryggsmörjare

En ryggsmörjare är ett fantastiskt hjälpmedel som hjälper dig att komma åt hela ryggen. Rulla den över ryggen och låt hjälpmedlet göra jobbet.

Beställ en egen ryggsmörjare här (reklamlänk)

Se också: Så tränar du på stranden

Träna på strandenBrand logo
Träna på stranden
Annons