5 saker som händer när du inte byter trosor varje dag

Trosa på lina.
Att byta underkläder varje dag är för många en självklarhet. Ändå kan det hända att vi slarvar. Vad som sker då kan du läsa om här…

Alla är vi väl skyldiga till att någon gång inte ha bytt trosor. Kanske hade vi slut på rena, befann oss utomlands, sov borta eller var helt enkelt bara lata på morgonen.

Enligt en studie från 2012 äger den genomsnittliga kvinnan 34 par trosor, jämfört med 12 par som var siffran 1999.

Den amerikanske forskaren i klinisk medicin, J. Scott Kasteler, menar att så länge trosorna inte är synligt smutsiga behöver du inte skämmas, men det finns ändå vissa risker med att gå i samma underbyxor flera dagar i rad.

Här är 5 saker som händer i kroppen om du inte byter trosor tillräckligt ofta:

1. Du kan få klåda

Otvättade trosor får en bakteriell uppbyggd i tyget, som lätt överförs till ditt känsliga underliv. Resultatet blir en irriterande klåda.

2. Du kan utveckla utslag

Efter klådan kommer sår eller hudutslag, vanligen värmeutslag. Det kan bildas rodnader och eksem som kräver behandling – eller nya trosor.

Se också: 7 vanliga misstag som får ditt hår att se fett ut

Slå på ljud

3. Ditt underliv kan få en konstig doft

På grund av bristande fräsch luft kan ditt underliv även lukta illa av gamla trosor. Dina nedre delar behöver mycket syre. Ju längre du bär samma underkläder, desto större är risken för stank.

4. Du kan drabbas av svamp

Detta kan hända om du har svettats mycket i trosorna och inte byter dem. Bakterier trivs i fuktiga miljöer och använder du dessutom nylon- eller spetstrosor är risken för infektion stor.

5. Du kan få urinvägsinfektion

Dessa infektioner inträffar när bakterier kryper upp i urinvägarna. Om du bär samma trosor fler dagar kan partiklar av avföring sitta fast i tyget – och nå områden där de inte hör hemma.

Läs också:

9 oväntade besvär du kan få av din behå

Källa: bustle.com