Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

Billigare än luftkonditionering: 5 prylar för dig som längtar efter svalka

30 jun, 2021 
Allas.se Redaktionen
Glad kvinna med solglasögon.
Lackar svetten så fort du går utanför dörren? Du är inte ensam! Här är fem sätt att njuta av svalka utan luftkonditionering.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Visst är det fantastiskt med sommar och värme, men det kan ju också bli för mycket av det goda. Om du inte tillhör en av de lyckligt lottade som har luftkonditionering hemma så kan du säkert behöva lite hjälp på traven med att hålla dig sval. Här är fem sätt som du kan ta till för en drägligare tillvaro i högsommarvärmen utan att bli ruinerad på kuppen.

Tips för att bli sval – 5 prylar som ger dig svalka

1. Bär löst sittande kläder

Kortärmad kaftanklänning från Linex, grönmönstrad
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Det säger ju egentligen sig självt att kläder som sitter löst är betydligt behagligare att bära när det är varmt ute. När du svettas så avdunstar svetten direkt från huden i stället för att absorberas av tyget och den fläktande känslan är också superhärlig.

Annons

Den fina klänningen sitter skönt löst samtidigt som den ger dig en klädd känsla. Den fungerar lika bra barbent som med ett par tunnare byxor eller tights nedtill för de lite kyligare sommarkvällarna.

Läs mer och beställ klänningen här (reklamlänk)

2. Drick mycket– även om du inte är törstig

Ibland kan törstkänslan vara förrädisk och inte motsvara ditt faktiska vätskebehov. Om det är både torrt och varmt är risken dessutom stor att man glömmer att dricka eftersom vätskan avdunstar direkt.

Testa att göra vattendrickandet lite godare och roligare med den smarta vattenflaskan med fruktkolv. Genom att smaksätta vattnet är det enklare att variera sig och därmed att få i sig tillräckligt med vätska.

Läs mer och beställ flaskan här (reklamlänk)

Annons

3. Massera in svalkan i huden

Faceroller med rosa handtag.

Den smarta facerollern är perfekt mot spänningar och ger din hud en naturlig lyster samtidigt som den dränerar och minskar svullnad, mörka ringar och påsar under ögonen. Stoppa in den en stund i kylen innan du använder den så får du en härligt svalkande effekt.

Läs mer och beställ din faceroller här (reklamlänk)

4. Håll mat och dryck kall i farten

Liten kylväska.

Orkar du inte släpa omkring på otympliga kylväskor? Då är här en uppfinning för dig! Den smidiga kylväskan ”City” från Sagaform går att använda precis som en vanlig väska men är också liten nog för att bara rymma en glass, en vattenflaska eller kanske en vinflaska kyld.

Annons

Läs mer och beställ kylväskan här (reklamlänk)

5. Sov gott med kylande kudde

Grå vetekudde med snören

När det är varmt ute är det många som får svårt att sova. Ett beprövat knep är att hänga upp blöta lakan i sovrummet och öppna fönsterna, denna teknik används ofta i Indien och gör att vattnet avdunstar och kyler luften.

Ett lite smidigare sätt är att köpa en vetekudde som går att kyla. Den här härliga modellen går att stoppa i frysen och ta fram lagom till sängdags för en härligt svalkande känsla innan du somnar.

Annons

Läs mer och beställ kudden här (reklamlänk)

Källa: Baaam.se

Se också: Så varvar du ner inför semestern

Så varvar du ner inför semesternBrand logo
Så varvar du ner inför semestern
Annons