Lästips:Träning och motionNär hjärtat svikerPsykologiBlodtryckMag- och tarmproblem

6 märkliga tecken på att du är intelligent

05 jan, 2021 
Aino Oxblod
FotografTT.
Kvinna i glasögon funderar. Håller ett block i handen vid skrivbord framför laptop.
Är ditt hem stökigt, du kan inte låta bli att svära och du har svårt att lämna soffan?
Det kan tyda på att du är smartare än de flesta.
Här är sex ganska märkliga tecken på att du är intelligent.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

1. Du är rörig

Har du svårt att hålla ordningen runt omkring dig, eller är ditt skrivbord en enda röra? Det kan tyda på att du är intelligent. Studier visar nämligen att bra idéer oftast skapas i kaos.

2. Du svär

Faller svordomarna lätt från tungan? Det kan faktiskt vara ett tecken på att du är intelligent. En studie pekar nämligen på att testpersonerna med högst intelligens kunde nämna många fler svordomar än de andra.

Se också: 7 nackdelar med att vara intelligent

7 nackdelar som intelligenta kan stöta påBrand logo
7 nackdelar som intelligenta kan stöta på

3. Du oroar dig

Forskare tror att förmågan att oroa sig har gått hand i hand med intelligens under evolutionen – det har varit ett sätt för människan att överleva. I dag fyller det inte samma funktion, men din oro är fortfarande ett tecken på att du är intelligent. De med hög intelligens oroar sig mer och har lättare att drabbas av ångest.

4. Du är en nattuggla

Tycker du det är jobbigt att gå och lägga dig i tid, och komma till ro om kvällen? Det kan vara ett tecken på hög intelligens. I en amerikansk studie gjord med över 20 000 försökspersoner sov de mindre intelligenta mellan 23.41 och 07.20, medan de smartaste somnade först 00.29 och vaknade 07.52.

Annons

5. Du litar på andra

Hur mycket man litar på andra människor skiljer sig mycket från person till person. Men om du är typen som utan problem lämnar handväskan vid skrivbordet under lunchrasten, så hör du enligt en amerikansk studie till de mer intelligenta. Har man förtroende till sina medmänniskor är man också gladare och har bättre fysisk hälsa.

6. Du är lat

Lata människor njuter av att ha tid med sina egna tankar, och är generellt sett mer intelligenta än personers om är av det mer energiska slaget. Har du svårt att komma upp ur sängen och ut på den där löpturen så kan det alltså tyda på att du är riktigt smart.

Källa: Costume.dk

Annons