Artikeln innehåller reklamlänkar

8 sätt att skämma bort dig själv med lite lyx hemma

Kvinna mår bra i sängen.

Foto: TT

Ofta är vi bra på att ta hand om andra och kanske ge små presenter då och då. Men vi får inte glömma oss själva. Här är åtta sätt att skämma bort sig själv!

Vi spenderar mer och mer tid hemma, inte minst nu under coronapandemin. Passa på att ta hand om dig själv och njut av lite massage, ett skönt bad eller tofflor som håller fötterna varma.

Att skämma bort sig själv behöver inte ta så särskilt lång tid. Det behöver heller inte handla om storartade saker. Det viktiga är att du gör något som får dig att må bra. När vi lägger omtanke på oss själva gör vi en god investering.

När du mår bra utsöndras nämligen kroppens eget glädjehormon oxytocin. Du kan själv påverka att det bildas i din kropp – bara du tillåter dig att njuta. Då sätter kroppen igång processer som ger dig ett lyckorus. Mest effektivt för att sätta igång njutningsprocessen är beröring, men även meditation och omsorg ger lyckan en skjuts.

Se också:

Vi tipsar om produkterna som ger dig en avkopplande stund!

Sköna saker att njuta av hemma

1. Massagekudde

Kombinationen av rejäla massagetummar och infrarött ljus gör att du kommer åt eventuella spänningar på djupet och att du får igång blodcirkulationen ordentligt. Resultatet blir mindre värk och trötthet. Avslappningen med den sköna massagen är också perfekt för att öka dina må bra-hormoner såsom oxytocin och behandla negativ stress.

Läs mer och köp massagekudden här (länk till Tradedoubler.com)

2. Varm om fötterna

Här är lösningen när du blivit riktigt kall om fötterna. Värm innerkuddarna i micron, stoppa in dem i tofflorna, stoppa ner dina fötter och känn värmen sprida sig i hela kroppen.

Läs mer och köp tofflorna här (länk till Tradedoubler.com)

3. Nya handdukar

Njut av ett bad och svep sedan in dig i mysiga, lyxiga frottéhanddukar från Gripsholm.

Läs mer och köp setet med handdukar här (länk till Tradedoubler.com)

4. Doftljus

Låt det här exklusiva doftljuset lysa upp din väg mot en ny början. Berikad med en förnyande doft av körsbärsblomma och ekologisk rismjölk. Ljuset räcker i upp till 50 timmar.

Läs mer och köp doftljuset här (länk till Åhléns)

5. Avlasta kroppen

En praktiskt designad, supermjuk läskudde för både böcker och surfplattor ger dig extra avkoppling! Den kan placeras både i knät eller på ett bord, och med denna avlastar du både nacke, axlar och även händer.

Läs mer och köp läskudden här (länk till Tradedoubler.com)

6. Lyxig frukostbricka

Njut av långa frukostar i sängen när du är ledig! Brickan är tillverkad i massiv ek och de hopfällbara benen av rostfritt stål.

Läs mer och köp brickan här (länk till Cervera)

7. Bodylotion

Har du bara en liten stund över? Använd den till att smörja in dig med en lätt bodylotion som snabbt och smidigt går in i huden. Den här doftar av sandelträ och ylang ylang och innehåller lugnande extrakt från jasmin och blå lotus som tillsammans med sheasmör, solrosolja och vitamin E gör din hud härligt mjuk.

Läs mer och köp cremen här (länk till Åhléns)

8. Gör manikyr hemma

Elektrisk nagelvård är ett enkelt och smart sätt att hålla dina finger- och tånaglar vackra och blanka.

Läs mer och köp nagelkitet här