Lästips:Träning och motionNär hjärtat svikerPsykologiMag- och tarmproblemFästingarSömnproblem

34-åringen har slutat att klippa sig: Håret räcker till marken – och lite till

25 aug, 2021 
Caroline Compton
Malgorzata Kulczyk sitter i en fåtölj med sitt långa hår hängande ned på en sida.
Malgorzatas hår är längre än vad hon själv är.
Malgorzatas hår bara växer och växer. Sedan 34-åringen slutade att klippa sig har hennes hår blivit längre än vad hon själv är.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

De flesta av oss har väl någon gång i livet drömt om att ha riktigt långt hår precis som prinsessan Rapunsel i sagornas värld. De flesta ger dock upp långt innan håret ens når ner till midjan – men inte Malgorzata Kulczyk, 34. Hennes hår räcker ända ner till marken, och mer därtill.

Se också: 5 tips för att ge ditt hår mer volym

5 tips för att få volym i håretBrand logo
5 tips för att få volym i håret

Det har gått fem år sedan Malgorzata senast klippte sig och under de åren har håret vuxit över en halv meter. Hon hade egentligen inte tänkt att håret skulle bli så långt som det blev, men när både hennes syster och kompis sa till henne att de tyckte att hon skulle låta bli klippa sig eftersom hennes hår ändå var så friskt och starkt, så lät hon bli. Och håret blev inte slitet utan bara längre och längre…

Annons

Håret väcker uppmärksamhet

Malgorzara kommer ursprungligen från Szczecin i Polen men bor i London och är van vid att hennes hår väcker uppmärksamhet. Och ju längre hennes hår blir, desto mer uppmärksamhet säger hon att hon får – framförallt från män.

– Många män vägrar tro att mitt hår är äkta men de säger att de tycker att det är fint, imponerande och feminint. Några har förälskat sig i mig bara på grund av håret, berättar 34-åringen för norska Se og hør.

– Jag har också varit med om att tjejer blir avundsjuka på mitt hår. En gammal kollega sa ofta att mitt hår var för långt och att det måste vara jättejobbigt att underhålla. Först långt senare fick jag reda på att hon själv hade försökt att få lika långt hår som jag men gett upp, berättar Malgorzata.

Malgorzaras hårsvall har gjort henne till en riktig kändis på Instagram. Just nu har hon över 15 000 följare, och det är en skara som ständigt växer.

Annons

– Min vardag påverkas inte av att jag har så långt hår och även om många inte tror det så kan jag vara lika aktiv som alla andra. Jag sätter bara upp håret i en fläta så att det inte är i vägen.

Tvättar håret med oljor

Malgorzara tvättar håret mellan två och tre gånger i veckan och det är en tidskrävande process eftersom hon måste sätta en specialblandning med olika oljor i håret innan hon väter det.

– Att ha tålamod är det viktigaste för den som vill ha lika långt hår som jag. Dessutom måste du ta hand om dig själv och äta nyttigt för att håret ska hålla sig starkt, tipsar hon och påpekar att saker som att dricka mycket och undvika stress är viktiga komponenter i jakten på det långa håret.

Annons