Jenny Alversjö tvingad till ny operation

Jenny Alversjö opererades igen efter en stroke i höstas.

Foto: Privat och TT

Nyhetsmorgons programledare Jenny Alversjö drabbades i oktober av en stroke. Nu är TV4-profilen tillbaka på sjukhuset efter att ha genomgått ännu en operation. ”Jag kämpar på!”, skriver hon om ingreppet.

Programledaren Jenny Alversjö, 46, drabbades i höstas av en stroke. ”Åskknallshuvudvärk och ilfart till akuten. Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag…mitt i livet”, skrev hon på Instagram ett par dagar efter att det inträffat.

I april berättade TV4-profilen att läkarna hade hittat orsaken till hjärnblödningen och att hon genomgått en hjärnoperation: ”Jag mår bra. Är såklart trött och har ont men ändå – de hittade orsaken. Är enormt glad och tacksam”.

En månad senare la Jenny upp ytterligare en bild på Instagram där hon står i Nyhetsmorgon-studion iklädd kavaj med en kopp kaffe i handen. Hon skrev om glädjen över att äntligen vara tillbaka på jobbet. ”Är så glad. Har längtat väldigt väldigt mycket efter att stå här”, skrev hon då.

Men nu är Jenny Alversjö återigen inlagd på sjukhus då hon genomgått ytterligare en operation.

Uppmaningen till följarna

På Instagram har hon lagt upp bilder från sjukhuset. En av bilderna föreställer henne själv med ett bandage om huvudet. I sitt inlägg uppmanar Jenny Alversjö sina följare att fortsätta kämpa mot spridningen av corona.

”Fortsätt kämpa. Det går. Jag lovar. För dig själv, dina nära, för alla andra och inte minst för de tusentals bara i Sverige det här fruktansvärda viruset redan tagit”, skriver hon.

Vidare hyllar hon sjukhuspersonalen som nu arbetar under hård press.

”Det är direkt omvälvande att ta del av vården som ju måste fortsätta även i dessa dagar. All personal som varje dag sliter för att du och jag ska vara friska”, skriver Jenny Alversjö.

För Aftonbladet berättar Nyhetsmorgon-profilen att hennes sjukhusvistelse handlar om ett nytt ingrepp som har gått bra.

”Det var ännu ett ingrepp. Men. Jag närmar mig! Och allt har gått bra, jag kämpar på!”, skriver hon i ett sms till tidningen.

Mer innehåll hos allas.se: